Gătește Cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni
Nivel
mediu
Porții
100
Ingrediente
- 1 ou
- un praf sare
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr iaurt cremos
- 10 gr praf de copt
- 550-600 gr făină
- 2 ml esență de vanilie
- 1 lingură de oțet
- 275 gr gem de căpșuni
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare
Începem prin a cerne făina împreună cu praful de copt și sarea într-un bol încăpător. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo untul moale, oul, oțetul, iaurtul, esența. Începem să frământăm aluatul amestecând ingredientele de la centru și adăugând în amestec făina de pe margini.
Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.
Apoi, împărțim aluatul în 5-6 părți. Întindem fiecare parte de aluat în foi circulare, subțiri de 2-3 mm, pe care le decupăm în forme triunghiulare.
Așezăm câte o linguriță de gem la baza triunghiurilor și le rulăm de la bază către vârf.
Așezăm minunatele cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni în tăvile tapetate cu hârtie, la mici distanțe unele față de altele. Introducem tăvile în cuptor și coacem cornulețele la 175 de grade pentru 15-20 de minute.
Se coc uniform și rapid dacă folosim și funcția de ventilație, mai ales dacă introducem două tăvi în același timp în cuptor.
Decorăm cornulețele cu zahăr pudră cât sunt fierbinți.
Sunt delicioase, se frăgezesc de la o zi la alta și sunt foarte aromate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII