Biscuiți / Fursecuri

Cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni

Dacă tot am preparat gem de căpșuni, a sosit timpul să-i testăm gustul preparând o rețetă de cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni.

Aluatul cornulețelor iese deosebit de fraged, datorită iaurtului. Iar gemul de căpșuni este foarte aromat și gustos.

Am mai prezentat pe blog o rețetă de cornulețe cu gem de căpșuni, dar în varianta de post, cu borș în aluat. Foarte bune au ieșit cornulețele și în acea variantă. Borșul este un ingredient cu rol de frăgezire, merită să încercați rețeta.

Citește și: Prăjitură cu cireșe și iaurt. Desert delicios de vară

Iar una dintre rețetele de cornulețe preferate de pe blog este rețeta de cornulețe sub formă de țigarete. Cornulețele preparate sub această formă se fac foarte ușor. Aluatul se poate folosi imediat după preparare iar rezultatul este peste așteptări de bun.

Chiar dacă cele mai des preparate sunt cornulețele cu rahat, noi le preferăm, detașat, pe cele cu gem. Cu gem de prune sau cu marmeladă le preparăm iarna.

Citește și: Gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut colorat

Ce este special la rețeta de cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni

Pe lângă aluatul fraged, preparat cu iaurt și unt gras, special este și gemul de căpșuni. Este gem de căpșuni preparat fără zahăr. Nu punem zahăr la aceste cornulețe decât pe deasupra, după coacere. Și optăm pentru zahărul pudră cu aromă de vanilie.

Dacă vă plac cornulețele preparate în casă, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni.

Cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni, decorate cu zahăr pudră în tava de copt

Gătește Cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni

Nivel

mediu

Porții

100

Cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni, decorate cu zahăr pudră în tava de copt

Ingrediente

  • 1 ou
  • un praf sare
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr iaurt cremos
  • 10 gr praf de copt
  • 550-600 gr făină
  • 2 ml esență de vanilie
  • 1 lingură de oțet
  • 275 gr gem de căpșuni
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare

Începem prin a cerne făina împreună cu praful de copt și sarea într-un bol încăpător.  Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo untul moale, oul, oțetul, iaurtul, esența. Începem să frământăm aluatul amestecând ingredientele de la centru și adăugând în amestec făina de pe margini.

Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.

Apoi, împărțim aluatul în 5-6 părți. Întindem fiecare parte de aluat în foi circulare, subțiri de 2-3 mm, pe care le decupăm în forme triunghiulare.

Așezăm câte o linguriță de gem la baza triunghiurilor și le rulăm de la bază către vârf.

Așezăm minunatele cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni în tăvile tapetate cu hârtie, la mici distanțe unele față de altele. Introducem tăvile în cuptor și coacem cornulețele la 175 de grade pentru 15-20 de minute.

Se coc uniform și rapid dacă folosim și funcția de ventilație, mai ales dacă introducem două tăvi în același timp în cuptor.

Decorăm cornulețele cu zahăr pudră cât sunt fierbinți.

Sunt delicioase, se frăgezesc de la o zi la alta și sunt foarte aromate.

Spor și poftă bună!