Gătește Chec cu iaurt și prune
Ingrediente
- Pentru o tavă de chec de 30/12/8 cm:
- 4 ouă medii
- 175 gr zahăr
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 150 gr iaurt cremos
- 300 gr făină
- 30 ml esență de vanilie
- 7 gr de copt
- 1 praf de sare
- 200 gr prune
- 100 gr ciocolată albă
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Punem untul moale cu zahărul într-un bol și amestecăm cu o spatulă până când devine cremos. Adăugăm ouăle, unul câte unul și amestecăm continuu până la omogenizarea compoziției.
Adăugăm și iaurtul, esența de vanilie, omogenizăm compoziția și încorporăm amestecul de făină cu praful de copt și sarea.
Tapetăm forma de chec cu hârtie de copt și turnăm aluatul pentru chec cu iaurt și prune în ea. Așezăm jumătăți de prune la suprafața checului și îl punem la cuptor la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
Lăsăm checul să se tempereze pentru 10 minute în forma de copt, apoi îl putem scoate pe un grătar de răcire.
Îl glazurăm cu ciocolată albă topită.
Feliem checul după răcire.
Spor și poftă bună!
COMENTARII