Gătește Mini omlete cu cartofi rași
Timp de preparare
15 min
Ingrediente
- Pentru 4 mini omlete:
- 2 ouă
- 1 cartof mare
- sare și piper
- ulei pentru uns tigaia
- opțional, mărar verde
Mod de preparare
Mai întâi spargem ouăle într-un bol și le presărăm cu sare și piper. Le amestecăm bine ca pentru omleta clasică.
Apoi curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoare. Îi stoarcem bine în mâini și îi adăugăm peste ouăle bătute. Adăugăm și mărar verde tocat, dacă punem și omogenizăm bine compoziția.
Adăugăm puțin ulei într-o tigaie și o punem la încins. Luăm câte o lingură din amestecul de ouă și cartofi și punem în tigaie. Formăm 4 grămăjoare pe care le rotunjim frumos și le aplatizăm. Rumenim mini omletele pe prima parte, apoi le întoarcem cu o spatulă și le rumenim și pe a doua parte.
Le scoatem pe platou și le servim calde, cu legume proaspete, cu carne sau cu brânzeturi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII