Gătește Kartoffelsalat. Salată nemțească de cartofi
Timp de preparare
35 min
Porții
6
Ingrediente
- 1 kg cartofi roșii
- 350 gr bacon afumat
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1-2 linguri de oțet
- sare și piper, după gust
- salată de varză acră pentru servit
Mod de preparare
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă rece. Când apa începe să fiarbă, adăugăm și o linguriță de sare. Aceasta ajută cartofii să se pătrundă mai repede, dar le și accentuează gustul. Când sunt fierți, îi trecem prin jet de apă rece pentru a-i putea curăța. Apoi îi tăiem în felii rotunde, sau în cuburi. Presărăm sare și piper peste cartofi.
Baconul îl tăiem în bucăți mici și cât mai subțiri pe care le rumenim în ulei încins. Apoi le scurgem bine și le adăugăm peste cartofi. Lăsăm uleiul să se răcească și adăugăm oțet peste el.
Ceapa verde o spălăm și o tocăm rondele. O adăugăm peste cartofi.
Spălăm pătrunjelul verde, îl tocăm și îl adăugăm peste cartofi. Amestecăm bine ingredientele din salata nemțească de cartofi cu bacon – Kartoffelsalat și le stropim cu dressingul de oțet cu ulei.
Este delicioasă și consistentă. Poate fi servită atât caldă cât și rece. Și dacă dorim să mâncăm nemțește pe deplin, mai pregătim și o salată acră de varză. Combinația este deosebită.
COMENTARII