Salate

Kartoffelsalat. Salată nemțească de cartofi

Ne plac salatele simple dar consistente pe care le putem savura la una dintre mesele principale ale zilei. Un exemplu este salata nemțească de cartofi cu bacon – Kartoffelsalat.

Salata de cartofi este una dintre salatele vedetă ale bucătăriei germane. Poate fi servită caldă sau rece, simplă sau ca garnitură la o salată de varză acră. Combinația dintre cartofi și varză este una foarte frecventă în bucătăriile nemțești și austriece.

Salatele de cartofi sunt favoritele noastre de cum se răcorește afară pentru că sunt și gustoase, dar și sățioase.

Una dintre cele mai apreciate rețete de acest fel de pe blog este rețeta de salată de cartofi cu sos de muștar și smântână. Este de fapt o rețetă de salată caldă, numai bună de servit în zilele răcoroase, la una dintre mesele principale ale zilei.

Si tot foarte apreciată mai este și rețeta de salata de cartofi cu ton. Este o rețetă hrănitoare și delicioasă, foarte potrivită pentru un prânz rapid sau o cină ușoară.

Cum se prepară rețeta de salată nemțească de cartofi – Kartoffelsalat

Rețeta de față se poate prepara în multe feluri. Important este să se regăsească în ea ingredientele de bază: cartofii și baconul. Se poate prepara cu un dressing simplu din ulei cu oțet, sau cu un dressing din maioneză de muștar.

Noi am ales varianta cea mai simplă, dar o vom repeta și în alte combinații. Salata de varză este opțională în timpul servirii, dar tare gustoase sunt servite împreună.

Ceapa verde și pătrunjelul verde aduc o notă de prospețime salatei, dar și o pată de culoare și savoare.

Dacă și voi adorați salatele de cartofi, găsiți pe blog mai multe astfel de rețete.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Kartoffelsalat – salată nemțească de cartofi.

Bol cu Kartoffelsalat alături de bol cu salată de varză și o halbă de bere

Gătește Kartoffelsalat. Salată nemțească de cartofi

Timp de preparare

35 min

Porții

6

Bol cu salată nemțească de cartofi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi roșii
  • 350 gr bacon afumat
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1-2 linguri de oțet
  • sare și piper, după gust
  • salată de varză acră pentru servit

 

 

Mod de preparare

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă rece. Când apa începe să fiarbă, adăugăm și o linguriță de sare. Aceasta ajută cartofii să se pătrundă mai repede, dar le și accentuează gustul. Când sunt fierți, îi trecem prin jet de apă rece pentru a-i putea curăța. Apoi îi tăiem în felii rotunde, sau în cuburi. Presărăm sare și piper peste cartofi.

Baconul îl tăiem în bucăți mici și cât mai subțiri pe care le rumenim în ulei încins. Apoi le scurgem bine și le adăugăm peste cartofi. Lăsăm uleiul să se răcească și adăugăm oțet peste el.

Ceapa verde o spălăm și o tocăm rondele. O adăugăm peste cartofi.

Spălăm pătrunjelul verde, îl tocăm și îl adăugăm peste cartofi. Amestecăm bine ingredientele din salata nemțească de cartofi cu bacon – Kartoffelsalat  și le stropim cu dressingul de oțet cu ulei.

Este delicioasă și consistentă. Poate fi servită atât caldă cât și rece. Și dacă dorim să mâncăm nemțește pe deplin, mai pregătim și o salată acră de varză. Combinația este deosebită.