Gătește Supă cremă de ciuperci brune cu lapte de cocos
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg ciuperci champignon brune
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 500 ml supă de legume
- 30 gr amidon din porumb, sau făină
- 400 ml de lapte de cocos
- puțin busuioc uscat
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Le sotăm timp de 5 minute într-o tigaie wok cu ulei, la foc mediu. Presărăm puțină sare și amestecăm intens pentru a nu se arde.
Curățăm ciupercile de impurități și le ștergem cu prosoape de hârtie umezite. Nu le spălăm sub jet de apă, pentru a nu pătrunde apa în interiorul lor.
Porționăm ciupercile în felii mai grosiere și le adăugăm peste ceapa și usturoiul din tigaie. Adăugăm și busuiocul uscat și amestecăm intens pentru 2-3 minute. Apoi adăugăm supa de legume. Acoperim tigaia cu un capac și fierbem supa de ciuperci brune pentru aproximativ 15 minute. Supa de legume se poate înlocui cu apă.
În ultimele 5 minute de fierbere, adăugăm laptele de cocos.
Într-un bol, amestecăm amidonul de porumb cu aproximativ 50 ml de apă rece. Turnăm acest amestec în supă amestecând energic pentru omogenizare. Dacă nu avem amidon, putem adăuga făină.
Pasăm ciupercile cu ajutorul unui blender și dacă dorim supa cremă mai fină și cremoasă, o trecem prin sită. Mai fierbem supa pasată pentru 1-2 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper. Consistența supei va fi ușor cursivă. Servim delicioasa supă cremă de ciuperci brune cu lapte de cocos caldă, decorată cu pătrunjel verde și felii de ciuperci trase la tigaie.
Câteva crutoane adăugate vor oferi supei un plus de gust și consistență.
Spor și poftă bună!
COMENTARII