Gătește Clătite marocane cu griș. Baghrir
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- 750 ml de apă călduță
- 300 gr de griș cu granulație fină
- 150 gr de făină
- 10 gr de drojdie uscată
- 7 gr de praf de copt
- 30 gr de zahăr
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 plic de zahăr vanilinat sau esență de vanilie
Mod de preparare
Pentru a prepara rețeta de clătite marocane cu griș, denumite Baghrir, sau clătite cu 1000 de găuri, începem cu pregătirea drojdiei, ca pentru orice aluat dospit. Punem drojdia cu o linguriță de zahăr într-un bol, turnăm 150 de apă călduță și amestecăm bine până când granulele de zahăr sunt dizolvate. Lăsăm drojdia să se activeze 10-12 minute, acoperind bolul.
În recipientul unui blender electric, sau în bolul mixerului amestecăm făina cu grișul, sarea, și praful de copt. Le amestecăm cât mai bine, apoi turnăm apa călduță în care dizolvăm zahărul și vanilia. Pornim blenderul și amestecăm bine ingredientele până obținem un aluat fin, fără cocoloașe și cursiv. Adăugăm drojdia dezvoltată și din nou amestecăm.
Lăsăm aluatul să se dezvolte 10-15 minute.
Apoi turnăm câte un strat subțire în tigaia încinsă. Nu ungem tigaia cu grăsime pentru a nu influența culoarea clătitelor.
Punem câte două polonice de aluat într-o tigaie de 28 cm diametrul, dacă le dorim mari, sau doar un polonic și lăsăm aluatul să se întindă singur în tigaie. Nu rotim tigaia ca la clătitele clasice pentru a nu ieși foarte subțiri clătitele.
Sunt delicioase și au un aspect interesant. Încercați-le și vă veți convinge!
COMENTARII