Gătește Mâncare de cartofi cu fasole verde
Timp de preparare
30
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 500 gr de cartofi albi
- 250 gr morcovi
- 350 gr de fasole verde
- 3 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 450 gr sos de roșii concentrat
- 1,5 litri de apă
- sare și piper după gust
- 2 foi de dafin
- puțin cimbru uscat
- pătrunjel verde, uscat sau proaspăt
Mod de preparare
Mai întâi curățăm cartofii și morcovii, îi clătim bine cu apă și îi tăiem în bucăți mai mari. Apoi îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți.
Între timp, într-o altă cratiță punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată și 1-2 căței de usturoi, tocați și ei. Când ceapa devine sticloasă, adăugăm sosul de roșii. Adăugăm și cimbrul și foile de dafin. Mai adăugăm puțină apă, din oala cu cartofi și morcovi. Fierbem sosul pentru 10-12 minute, la foc mic, acoperit.
Când cartofii și morcovii sunt pătrunși, adăugăm fasolea verde, congelată. Iar peste 5-6 minute, adăugăm sosul de roșii cu ceapă și usturoi. Fierbem delicioasa mâncare de cartofi cu fasole verde pentru 7-8 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper. Înainte de stingerea focului mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit. Acesta va aromatiza plăcut mâncarea.
La final, putem adăuga și pătrunjel verde, proaspăt sau uscat, de care avem.
Este o mâncare de post foarte gustoasă și sățioasă, merge servită cu murăturile preferate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII