Gătește Fursecuri steluțe pentru Crăciun
Timp de preparare
15
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- 1 ou de mărime medie
- 200 gr de unt cu 82% grăsime
- 125 gr de zahăr pudră
- 300 gr de făină
- un praf de sare
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 450 gr gem de zmeură sau gemul preferat
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare
Într-un bol amestecăm untul moale cu zahărul pudră, până obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm oul, apoi făina amestecată cu sarea și pudra de scorțișoară.
Vom obține un aluat mai moale care nu trebuie să ne sperie, pentru că după ce va sta la rece va fi perfect pentru modelat fursecurile. Acoperim bolul cu o folie alimentară și îl punem la frigider pentru o oră.
Pentru a forma fursecurile presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul în foi groase de 3-4 mm. Decupăm fursecurile cu forma specială de steluțe.
La jumătate din ele decupăm mijlocul cu o formă micuță. Transferăm fursecurile cu grijă în tăvi tapetate cu hârtie de copt, la mici distanțe unele față de altele.
Coacem fursecurile pentru 12-15 minute la 175-180°C, având grijă să nu le rumenim prea mult.
După ce se răcesc complet, peste cele întregi punem câte o linguriță rasă de gem. Peste cele decupate presărăm puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Lipim fursecurile decupate peste cele cu gem și le așezăm pe un platou, sau le depozităm în cutii cu capace.
Se păstrează foarte bine câteva zile la rece și se frăgezesc de la o zi la alta.
Spor și poftă bună!
COMENTARII