Biscuiți / Fursecuri

Fursecuri steluțe pentru Crăciun

Printre rețetele de fursecuri pe care le preparăm pentru platoul de sub bradul împodobit, se numără și aceste fursecuri steluțe pentru Crăciun. Sunt ușor de preparat și arată minunat chiar și agățate în pomul de Crăciun.

Un platou bogat cu fursecuri pentru sărbători este o adevărată încântare pentru musafiri sau familie. Putem prepara fursecuri de forme diferite, fie din aluaturi diferite, fie din același aluat.  Una dintre rețetele de fursecuri pentru un astfel de platou, cu mare succes de câte ori o preparăm este rețeta de fursecuri/biscuiți cu ciocolată sau chocolate crinkles. Dispar primele de pe platou.

Iar o altă rețetă de fursecuri, asemănătoare ca aspect cu cea amintită anterior, dar în contrast, este rețeta de fursecuri cu griș și cacao. Foarte bine arată cele două tipuri de fursecuri așezate pe același platou.

Mai amintim și de rețeta de fursecuri Linzer, de asemeni, nelipsite de pe platou. Iar pentru a avea gusturi forme diferite, mai preparăm și vafe de turtă dulce.

Ce conțin delicioasele fursecuri steluțe pentru Crăciun

Aluatul pentru aceste fursecuri este unul simplu, pe bază de unt. Dar este aromat cu scorțișoară ceea ce-i dă o notă aparte și o culoare mai închisă. Fursecurile le putem umple cu gemul preferat, iar dacă este mai colorat, cu atât mai frumoase vor fi. Putem folosi mai multe tipuri de gem pentru contrast de culori.

Dacă și voi obișnuiți să preparați mai multe feluri de fursecuri pentru Crăciun, poate găsiți inspirație și în rețetele de pe blog. Le descoperiți în secțiunea Biscuiți/Fursecuri.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de fursecuri steluțe pentru Crăciun.

Fursecuri steluțe pentru Crăciun așezate pe un suport de lemn

Gătește Fursecuri steluțe pentru Crăciun

Timp de preparare

15

Nivel

mediu

Porții

30

Fursecuri steluțe pentru Crăciun așezate pe un suport de lemn

Ingrediente

  • 1 ou de mărime medie
  • 200 gr de unt cu 82% grăsime
  • 125 gr de zahăr pudră
  • 300 gr de făină
  • un praf de sare
  • 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
  • 450 gr gem de zmeură sau gemul preferat
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare

Într-un bol amestecăm untul moale cu zahărul pudră, până obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm oul, apoi făina amestecată cu sarea și pudra de scorțișoară.

Vom obține un aluat mai moale care nu trebuie să ne sperie, pentru că după ce va sta la rece va fi perfect pentru modelat fursecurile. Acoperim bolul cu o folie alimentară și îl punem la frigider pentru o oră.

Pentru a forma fursecurile presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul în foi groase de 3-4 mm. Decupăm fursecurile cu forma specială de steluțe.

La jumătate din ele decupăm mijlocul cu o formă micuță. Transferăm fursecurile cu grijă în tăvi tapetate cu hârtie de copt, la mici distanțe unele față de altele.

Coacem fursecurile pentru 12-15 minute la 175-180°C, având grijă să nu le rumenim prea mult.

După ce se răcesc complet, peste cele întregi punem câte o linguriță rasă de gem. Peste cele decupate presărăm puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Lipim fursecurile decupate peste cele cu gem și le așezăm pe un platou, sau le depozităm în cutii cu capace.

Se păstrează foarte bine câteva zile la rece și se frăgezesc de la o zi la alta.

Spor și poftă bună!