Gătește Plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
10
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 gr de făină
- 25 gr de drojdie proaspătă
- 300 ml de lapte sau apă
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 2 linguri de ulei
- Pentru umplutură:
- 250 gr de brânză dulce de vaci
- 450 gr de brânză sărată
- 150 gr de cremă de brânză
- 1 legătură de ceapă verde
- 1/2 legătură de mărar verde
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului de plăcinte cu brânză și verdeață, cernem făina într-un bol și facem o gropiță în mijlocul ei. Punem acolo drojdia amestecată cu lingurița de zahăr și puțin lapte cald.
Așteptăm 10 minute să se activeze drojdia, apoi adăugăm uleiul și din laptele cald în care dizolvăm și sarea. Frământăm bine aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperim bolul și lăsăm aluatul să se dospească aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
Apoi îl împărțim în 10 bucăți aproximativ egale pe care le modelăm sub formă de bile.
Umplutura se prepară amestecând toate brânzeturile cu toate verdețurile tocate.
Întindem cu un sucitor fiecare bilă de aluat într-o foaie circulară de aproximativ 15 cm diametru. Punem câte o lingură plină din umplutură la mijloc și aducem marginile aluatului peste ea. Modelăm frumos plăcintele astfel încât umplutura să nu iasă din aluat. Le aplatizăm ușor și le coacem în tigaia cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Spor la preparat plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie și poftă bună la savurat!
COMENTARII