Aluaturi sărate

Plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie

Plăcintele preparare la tigaie au devenit preferatele familiei, iar aceste plăcinte cu brânză și verdeață parcă sunt cele mai gustoase. Combinația aluatului dospit cu brânzeturile amestecate cu multă verdeață este una delicioasă.

Toate plăcintele cu brânză sunt delicioase, chiar și cele cu brânza adăugată direct în aluat.

Una dintre rețetele simple de plăcinte cu brânză, cu mare succes de câte ori este preparată, este rețeta de plăcinte cu cartofi și brânză la tigaie. Aluatul cu cartofi iese foarte gustos și pufos în rețetele de pâine. Dar combinat cu brânză sărată este de-a dreptul delicios.

O altă rețetă cu o combinație de ingrediente asemănătoare, pe care v-o recomand de pe blog este cea de plăcinte umplute cu cartofi și ceapă. Acestea merită preparate și atunci când ne rămâne piure de cartofi pentru a doua zi. Sunt gustoase atât calde cât și reci. Merg luate în pachetul pentru pauza de masă de la muncă, sau de la școală.

Cum se prepară rețeta de plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie

Pentru plăcintele din rețeta de față se prepară un aluat dospit, precum aluatul clasic de gogoși.

Brânzeturile se amestecă cu verdețurile tocate mărunt și se formează mici plăcinte, care se coc în tigaia încinsă cu ulei. Bineînțeles că pot fi coapte și în cuptor, sau chiar în aparatul de sandvișuri – vedeți aici și rețeta de plăcinte la panini maker.

Sunt delicioase  servite simple, calde sau reci, sau alături de o salată verde, o salată de crudități, ori după gustul și preferințele fiecăruia.

Mai găsiți astfel de rețete de plăcinte sărate pe blog, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie.

Cinci plăcinte cu brânză și verdeață pe o hârtie împachetată

Gătește Plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

10

Patru Plăcinte cu brânză și verdeață, una ruptă în două, așezate pe hârtie

Ingrediente

 • Pentru aluat:
 • 500 gr de făină
 • 25 gr de drojdie proaspătă
 • 300 ml de lapte sau apă
 • 1 linguriță rasă de sare
 • 1 linguriță de zahăr
 • 2 linguri de ulei
 • Pentru umplutură:
 • 250 gr de brânză dulce de vaci
 • 450 gr de brânză sărată
 • 150 gr de cremă de brânză
 • 1 legătură de ceapă verde
 • 1/2 legătură de mărar verde
 • 1/2 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului de plăcinte cu brânză și verdeață, cernem făina într-un bol și facem o gropiță în mijlocul ei. Punem acolo drojdia amestecată cu lingurița de zahăr și puțin lapte cald.

Așteptăm 10 minute să se activeze drojdia, apoi adăugăm uleiul și din laptele cald în care dizolvăm și sarea. Frământăm bine aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperim bolul și lăsăm aluatul să se dospească aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

Apoi îl împărțim în 10 bucăți aproximativ egale pe care le modelăm sub formă de bile.

Umplutura se prepară amestecând toate brânzeturile cu toate verdețurile tocate.

Întindem cu un sucitor fiecare bilă de aluat într-o foaie circulară de aproximativ 15 cm diametru. Punem câte o lingură plină din umplutură la mijloc și aducem marginile aluatului peste ea.  Modelăm frumos plăcintele astfel încât umplutura să nu iasă din aluat. Le aplatizăm ușor și le coacem în tigaia cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Spor la preparat plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie și poftă bună la savurat!