Gătește Pateuri cu ciuperci și ardei
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12-15
Ingrediente
- 800 gr aluat foietaj
- 250 gr ciuperci champignon
- 1-2 ardei roșii( ardei gras sau capia)
- 2-3 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- sare și piper
- 200 gr de mozzarella răzuită
- câteva fire de pătrunjel verde
- câteva frunze de busuioc verde
- 1 ou pentru uns pateurile
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ciupercilor, timp în care lăsăm aluatul la decongelat. Curățăm ciupercile de impurități, le ștergem bine cu un ștergar umezit, apoi le tocăm în bucăți mai mici. Curățăm usturoiul și îl tocăm rondele, iar ardeii îi tocăm în cuburi mici.
Punem uleiul într-o tigaie la încins și adăugăm ciupercile împreună cu usturoiul. Le lăsăm să se prepare până când se evaporă tot lichidul pe care acestea îl lasă în tigaie. Apoi adăugăm ardeii tocați și îi călim și pe aceștia pentru 4-5 minute. Presărăm sare și piper, pătrunjel verde și busuioc verde și lăsăm ingredientele să se răcească.
Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru a forma delicioasele pateuri cu ciuperci și ardei întindem aluatul pe masa de lucru și decupăm din el rondele, pătrate sau dreptunghiuri.
Punem câte o lingură din amestecul de ciuperci cu ardei peste jumătate din decupajele de aluat. Presărăm mozzarella răzuită și le acoperim cu celelalte decupaje. Ungem marginile aluatului, pe interior, cu puțină apă rece, apoi le presăm pentru a se lipi.
Transferăm pateurile astfel formate în tava tapetată cu hârtie de copt. Le ungem cu ou bătut și punem tava în cuptor. Coacem pateurile cu ciuperci și ardei pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Sunt delicioase și calde, dar și reci. Sunt delicioase servite cu diferite sosuri, sau cu legume proaspete.
COMENTARII