Gătește Supă cremă de pește cu legume
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
3
Ingrediente
- 350 gr file de pește cod
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cartof mare
- 1 linguriță de ulei
- 30 gr de unt
- 1 litru de apă
- 200 ml de smântână de gătit
- sare și piper după gust
- 1 vârf de linguriță cu boia de ardei dulce
- 1 vârf de linguriță cu turmeric
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Mai întâi ne asigurăm că peștele nu are oase și îl porționăm în bucăți mai mici.
Curățăm ceapa și morcovul, le tocăm în fâșii pentru a se pătrunde mai bine și le călim ușor în untul topit în ulei. Presărăm și puțină sare pentru a se pătrunde mai rapid. Apoi adăugăm și peștele și îl întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă. Păstrăm două bucăți de pește întregi pentru servire. De la celelalte vom îndepărta pielea înainte de a le adăuga în supă.
Transferăm ingredientele din tigaie într-o cratiță cu apă fierbinte, adăugăm și cartoful curățat și tocat în cuburi și fierbem totul pentru 15-20 de minute.
Apoi pasăm ingredientele, adăugăm smântâna lichidă, condimentăm supa cremă și o mai fierbem pentru 7-8 minute.
Păstrăm pentru servire câteva rondele de morcov trase ușor la tigaie și cuburi de cartofi fierte. Dar putem servi delicioasa supă cremă de pește cu legume și cu crutoane aromate.
La final de fierbere cât și în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt.
Este delicioasă și merită preparată pentru masa de Paște, sau pentru prima zi din an când se servește pește pentru a păstra tradiția. Este delicioasă pentru oricare alt moment când dorim să avem în meniu pește.
COMENTARII