Dulciuri

Guguluf de căpșuni glazurat

Din categoria rețetelor de deserturi cu căpșuni, avem pentru voi o rețetă interesantă de guguluf de căpșuni glazurat. Compoziția acestui guguluf este una deosebită pentru că este preparată dintr-un piure de căpșuni, pe lângă ingredientele de bază.

Deserturile cu căpșuni sunt cele mai des preparate, dintre cele cu fructe. Găsim căpșuni proaspete pe piață începând cu luna mai și până la sfârșitul verii. În plus, le putem congela și pentru mai târziu.

Foarte bine arată deserturile cu căpșuni, atât datorită culorii acestora cât și formei.

Un exemplu de desert cu căpșuni foarte spectaculos îl puteți vedea la rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată. Cheesecake-ul este unul dintre dulciurile noastre preferate, mereu se mănâncă cu mare poftă până la ultima feliuță.

Iar un alt desert spectaculos de pe blog, tot din categoria celor cu căpșuni îl puteți vedea accesând rețeta de tort cu mousse de ciocolată și căpșuni.

Cum preparăm rețeta de guguluf de căpșuni glazurat

După cum am menționat mai sus, pentru acest guguluf vom amesteca compoziția clasică cu un piure de căpșuni. Mai adăugăm și bucăți de căpșuni pentru un aspect minunat. Iar deasupra îl glazurăm cu un jeleu simplu, preparat cu sirop de căpșuni și tort gelee. Îl decorăm cu felii de căpșuni proaspete și vom avea un desert foarte gustos și foarte aromat.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi cu căpșuni de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de guguluf de căpșuni glazurat.

Guguluf de căpșuni glazurat și porționat

Gătește Guguluf de căpșuni glazurat

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

16

Guguluf de căpșuni glazurat

Ingrediente

  • Pentru blatul de guguluf:
  • 250 gr căpșuni
  • 75 gr zahăr
  • 4 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 100 ml ulei
  • 550-600 gr făină
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru glazură:
  • 250 ml sirop de căpșuni
  • 1 plic tort gelee transparent
  • câteva căpșuni pentru decor

 

 

Mod de preparare

Începem  cu pregătirea căpșunilor. Dăm deoparte o treime din ele, pe care le tocăm în cuburi. Pe celelalte le transformăm în piure și le amestecăm cu 75 gr de zahăr.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă presărate cu sare, apoi adăugăm, treptat, cele 100 gr de zahăr. Batem albușurile până când bezeaua se întărește, apoi îndepărtăm mixerul sau telul și folosim o spatulă. Încorporăm pe rând gălbenușurile, apoi uleiul și piureul de căpșuni.

Apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt și la final, încorporăm cuburile de căpșuni.

Ungem forma de copt cu puțin ulei și turnăm compoziția de guguluf de căpșuni în ea. O nivelăm uniform la suprafață și punem forma în cuptor.

Coacem deliciosul guguluf de căpșuni pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Îl lăsăm să se tempereze în forma de copt, apoi îl răsturnăm pe platou și îl lăsăm să se răcească.

Pentru a prepara glazura respectăm instrucțiunile de pe plic. Amestecăm conținutul plicului cu siropul de căpșuni și le fierbem pentru 1 minut. Lăsăm glazura să se tempereze ușor, apoi o turnăm deasupra gugulufului.

Decorăm deliciosul guguluf de căpșuni glazurat cu felii de căpșuni.

Îl porționăm după ce glazura devine fermă.