Aperitive

Rulouri de castraveți cu brânză și ardei

Din categoria rețetelor simple și rapide de gustări, avem pentru voi o rețetă de rulouri de castraveți cu brânză și ardei. Este o rețetă care poate fi preparată și pentru un platou cu aperitive festive.

Rulourile pot fi preparate atât cu felii de castraveți cât și cu felii subțiri de dovlecei sau de vinete. Dacă optăm pentru dovlecei sau vinete, rumenim feliile pe un grill, după ce vor fi ușor deshidratate. Astfel se vor înmuia și vor fi ușor de modelat sub formă de rulouri.

Vedeți aici și o rețetă asemănătoare de rulouri de dovlecel cu prosciutto crudo.

Avantajul acestor rețete este acela că se prepară rapid, iar umplutura o putem pregăti după preferințe. Crema de brânză se poate combina cu foarte multe ingrediente.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de crema de brânză cu avocado și ridichi roșii. Și aceasta este perfectă pentru a fi inclusă în interiorul rulourilor.

Ce conțin delicioasele rulouri de castraveți cu brânză și ardei

Pentru a putea realiza rulouri consistente și aspectuoase, optăm pentru castraveții Fabio lungi și de grosime potrivită. Iar pentru crema de brânză optăm fie pentru o brânză cremoasă amestecată cu brânză telemea, fie pentru o cremă de brânză cu verdeață sau cu castraveți.

Amestecăm crema de brânză cu cubulețe de ardei gras, roșu, dar și cu alte ingrediente complementare. Merg și cuburi de roșii și chiar de castraveți. Ceapă verde tocată mărunt se mai poate adăuga. Ca și verdeață merge mărarul verde, dar și pătrunjelul.

Sunt foarte simplu și ușor de preparat și sunt chiar de efect pe un platou cu aperitive.

Dar mai găsiți pe blog astfel de rețete simple și rapide de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de rulouri de castraveți cu brânză și ardei.

Două rulouri de castraveți cu brânză și ardei pe o farfurie albă, alături de un platou cu mai multe rulouri

Gătește Rulouri de castraveți cu brânză și ardei

Timp de preparare

15 min

Porții

16

Două rulouri de castraveți cu brânză și ardei pe o farfurie albă, alături de un platou cu mai multe rulouri

Ingrediente

  • 1-2 castraveți Fabio mai mari
  • puțină sare
  • 300 gr cremă de brânză cu smântână
  • 100 gr brânză telemea sărată
  • 1 ardei gras roșu
  • 50-60 gr măsline negre
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva fire de arpagic( chives).

Mod de preparare

Începem cu pregătirea castraveților pe care îi spălăm și îi tăiem în felii cât mai subțiri. Dacă avem robot cu placă de feliere inclusă sau chiar o răzătoare mandolină, feliile de castraveți vor ieși perfecte. Dacă nu, folosim curățătorul de legume, că din acesta avem cu toții.

Așezăm feliile de castraveți pe blatul de lucru și presărăm puțină sare peste ele pentru a se deshidrata ușor.

Le lăsăm doar până când pregătim crema de brânză, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie.

Crema de brânză se pregătește foarte simplu. Amestecăm într-un bol cele două tipuri de brânză. Adăugăm ardeiul curățat și tocat în cuburi micuțe. Adăugăm măslinele fără sâmburi, tocate și acestea mai mărunt. Apoi adăugăm și pătrunjelul verde tocat și amestecăm bine compoziția.

Așezăm câte o lingură din compoziția de brânză la unul din capetele feliilor de castraveți și rulăm. Legăm rulourile cu fire subțiri de arpagic și le așezăm frumos pe platouri.

Le servim simple sau alături de alte gustări. Sunt foarte gustoase reci.

Spor și poftă bună!