Gătește Ruladă cu cremă de cafea și mascarpone
Timp de preparare
25 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru foaie de ruladă de 24/42 cm:
- 5 ouă medii
- 100 gr făină
- 25 gr cacao
- 125 gr zahăr
- 50 ml ulei
- un praf de sare
- 20 ml esență de rom.
- Pentru crema de cafea cu mascarpone:
- 250 gr mascarpone
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 80 gr zahăr pudră
- 2 linguri cafea solubilă (ness )
- 2 linguri apă
- un praf de sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara foaia de ruladă cu cacao mai întâi aducem ouăle, mai precis albușurile la temperatura camerei. După ce le separăm de gălbenușuri le lăsăm minim 10 minute la temperatura camerei presărate cu sare.
În acest timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi amestecăm gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până devin spumoase și zahărul se dizolvă. Adăugăm uleiul și esența și omogenizăm compoziția. Adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu pudra de cacao.
Apoi, mixăm albușuri până devin cristaline. Adăugăm lingură cu lingură cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr și le mixăm până le transformăm într-o bezea fermă. Amestecăm bezeaua de albușuri cu compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă.
Întindem aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade.
După coacere, răsturnăm foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie umezit și o rulăm în acesta împreună cu hârtia de copt. Lăsăm foaia de ruladă să se răcească în ștergar, apoi desfacem ușor hârtia de copt
Pentru a prepara crema de cafea cu mascarpone, amestecăm într-un bol mascarponele, smântâna pentru frișcă (nebătută ), zahărul pudră și cafeaua solubilă dizolvată în cele două linguri de apă.
Amestecăm toate ingredientele din bol cu mixerul, până când se formează o cremă consistentă și omogenă.
Întindem crema uniform peste foaia de ruladă răcită. Apoi rulăm, împachetăm delicioasa ruladă cu cremă de cafea și mascarpone în hârtie de copt și o punem la rece.
O lăsăm 5-6 ore, pentru a se putea secționa frumos.
COMENTARII