Gătește Spaghete cu dovleac și șuncă afumată
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 500 gr miez de dovleac turcesc sau plăcintar
- 1 ceapă
- 300 gr șuncă afumată
- sare și piper după gust
- 2-3 linguri de ulei
- 400 gr spaghete
- apă și sare pentru fiert
- alune și semințe de dovleac pentru decor.
Mod de preparare
Mai întâi vom curăța dovleacul și îl tăiem în cuburi mici. Apoi curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Tocăm în cuburi mici și jumătate din cantitatea de șuncă, iar restul o feliem subțire.
Punem o oală cu 2 litri de apă la fiert și adăugăm o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă adăugăm spaghetele. Le lăsăm să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet.
În același timp, punem uleiul într-o tigaie la încins și adăugăm cuburile de șuncă și ceapa. Le amestecăm bine prin ulei pentru o preparare uniformă. Când ceapa devine sticloasă și cuburile de șuncă sunt rumenite, adăugăm cuburile de dovleac. Le amestecăm bine prin tigaie pentru a se întrepătrunde cu gusturile celorlalte ingrediente. Le mai stropim ușor cu puțină apă de la paste, pentru a le ajuta să se pătrundă și să-și degaje aroma în tigaie.
Când pastele sunt fierte și cuburile de dovleac pătrunse, scurgem pastele și le adăugăm în tigaie. Le amestecăm bine cu ingredientele din tigaie și mai turnăm peste ele o ceașcă din apa în care au fiert. Presărăm piper, sare dacă mai necesită, adăugăm alune de pădure, semințe de dovleac coapte și feliile de șuncă oprite.
Mai preparăm ingredientele împreună pentru 10-12 minute, apoi ne putem răsfăța cu o porție generoasă de spaghete cu dovleac și șuncă afumată.
Le putem garnisi cu verdeața preferată.
COMENTARII