Gătește Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf, la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 dovleac mic, cu miezul dulce și coaja portocalie
- 250 gr carne tocată, amestec
- sare și piper
- puțin cimbru uscat
- 2 cepe roșii
- 4-5 căței de usturoi
- 175 gr roșii cuburi în sos de roșii
- 2-3 linguri de ulei
- 250 gr brânză de burduf
- verdeață pentru decor.
Mod de preparare
Mai întâi curățăm ceapa, o clătim și o tocăm mărunt. Apoi curățăm usturoiul, îl clătim și îl tocăm rondele.
Spălăm bine de tot dovleacul, îl ștergem și îl tăiem pe jumătate și înlăturăm semințele cu nervurile aferente. Apoi tăiem cele două jumătăți de dovleac în felii subțiri.
Punem ulei într-o tigaie, la încins și adăugăm ceapa și usturoiul. Presărăm și puțină sare și le călim ușor. Apoi adăugăm carnea tocată și o amestecăm bine cu ceapa călită și cu usturoiul. Condimentăm carnea cu sare, piper și cimbru și o preparăm amestecând continuu, până când este bine rumenită. Adăugăm roșiile și continuăm prepararea ingredientelor până când sosul format se reduce.
Pregătim un vas termorezistent sau o tigaie de fontă pe care o ungem cu ulei la interior. Așezăm în ea un strat din felii de dovleac, apoi adăugăm compoziția de carne tocată. Peste aceasta adăugăm un alt rând din felii de dovleac. Punem din loc în loc bucăți mici de brânză de burduf.
Introducem tigaia în cuptor și preparăm mâncarea de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf, pentru 30-40 de minute, la 180 de grade Celsius. În acest interval de timp feliile de dovleac se vor înmuia, iar aroma lor se va întrepătrunde perfect cu aromele celorlalte ingrediente.
Garnisim preparatul cu verdețurile preferate și ne putem ospăta cu o porție generoasă, pentru că este delicios.
COMENTARII