Rețete de post

Minestrone. Rețetă de supă italiană din legume cu paste

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de supă, bogată în legume pline de savoare și culoare, rețeta italiană de supă Minestrone este cea mai potrivită. Este gustoasă, foarte consistentă și hrănitoare și este preparată din multe legume cu paste sau orez.

Rețeta se prepară din ingrediente simple și ieftine, care se adaptează în funcție de sezon.  Este foarte versatilă, puteți adăuga combinația de legume preferată, de asemeni și condimente și verdețuri. Este o supă deasă, în care raportul apă/legume este aproape de 1/1.

O altă rețetă de supă consistentă pe care o mai puteți prepara este rețeta de supă de conopidă cu multe legume. Este foarte gustoasă și plină de vitamine o astfel de supă bogată în legume. Iar conopida și cartofii oferă sățietate, astfel încât numai pâinea este opțională la masă.

Iar atunci când veți dori o rețetă pe bază de paste, tot din bucătăria italiană puteți prepara rețeta de penne cu sos picant de roșii, denumită ”Penne all’arrabbiata”.

Cum se prepară rețeta de minestrone

Delicioasa supă italiană din legume cu paste sau orez nu are o rețetă fixă. Putem opta pentru legumele de sezon sau chiar pentru legume congelate. În magazinele alimentare se găsesc pachete cu legume congelate speciale pentru această supă. Pastele adăugate se aleg, in mod clasic din cele scurte.

Este o supă delicioasă și hrănitoare, pentru o zi de post. Iar atunci când nu ținem post, mai putem adăuga puțină șuncă crud-uscată și în timpul servirii putem presăra parmezan răzuit.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete de supe, de unde vă puteți inspira, dar și multe rețete cu paste, din bucătăria italiană.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă italiană Minestrone.

Porție de minestrone în bol alb cu lingură, felii de pâine, o solniță și pătrunjel verde

Gătește Minestrone. Rețetă de supă italiană din legume cu paste

Timp de preparare

30

Nivel

ușor

Porții

8

Bol cu supă italiană de legume cu paste

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 tijă de țelină apio
  • 2 morcovi de mărime medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 dovlecel verde
  • 100 gr mazăre congelată
  • 150 gr păstăi de fasole verde
  • 400 gr roșii tocate
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2,5 l apă
  • 100 gr paste scurte
  • sare și piper după gust
  • 1 crenguță de rozmarin
  • câteva frunze de busuioc
  • câteva frunze de pătrunjel verde
  • sucul de la o lămâie.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea legumelor care necesită curățare, spălare și tocare în bucăți medii, de mărimea pastelor folosite. Le punem în apă foarte rece pentru a se menține crocante și le lăsăm acolo până când le adăugăm în supă. Apa rece va menține legumele mai crocante, chiar și după fierbere.

Adăugăm 2,5 litri de apă într-o oală încăpătoare și pornim aragazul. Lăsăm apa să atingă punctul de fierbere, apoi adăugăm o linguriță de sare. Amestecăm în apă până când sarea este diluată.

Punem și uleiul la încins într-o cratiță sau o tigaie adâncă. Adăugăm în el mai întâi ceapa și usturoiul, apoi țelina apio și morcovii. Călim legumele pentru 2-3 minute sau până când încep să se pătrundă ușor. Le amestecăm cu o spatulă pentru a se pătrunde uniform.

Apoi adăugăm dovlecelul și ardeii. Îi amestecăm și pe aceștia pentru 2 minute prin uleiul încins. Apoi adăugăm legumele congelate și roșiile tocate. Turnăm apa fierbinte, apoi adăugăm și pastele scurte. Mai fierbem delicioasa supă italiană Minestrone pentru 12-15 minute, timp în care adăugăm crenguța de cimbru, și sare și piper după gust.

Frunzele de busuioc și pătrunjelul verde, tocate mărunt le adăugăm după stingerea focului. Putem adăuga un plus de verdeață și în timpul servirii, pentru un plus de aromă și prospețime. Și tot în timpul servirii, opțional, asezonăm gustul supei cu suc de lămâie.

Spor și poftă bună!