Gătește Hummus cu vinete coapte
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru hummus:
- 450 gr năut fiert
- 1 linguriță tahini( pastă de susan)
- 2 căței de usturoi
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- sare și piper.
- Pentru salata de vinete:
- 250 gr vinete congelate
- 1 ceapă mică
- aprox. 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare, după gust.
Mod de preparare
Începem cu prepararea hummus-ului.
Mai întâi vom scurge boabele de năut din conservă. Nu aruncăm lichidul în care au stat, pentru că vom folosi din el la consistența hummus-ului.
După scurgere, adăugăm boabele de năut în recipientul unui blender. Peste ele adăugăm uleiul de măsline și sucul de lămâie proaspăt stors. Apoi pornim blenderul și transformăm totul într-o pastă. Mai adăugăm din lichidul de la năut pentru a potrivi consistența pastei.
Peste pasta de năut adăugăm usturoi răzuit și pasta de susan, omogenizăm compoziția și potrivim gustul cu sare și piper.
Pentru a pregăti salata de vinete mai întâi vom decongela vinetele și le vom scurge bine.
Curățăm ceapa o punem pe tocător și o tocăm mărunt. Presărăm puțină sare peste ea și o amestecăm bine. Așezăm un bol de sticlă deasupra ei și o lăsăm așa 10-12 minute. Ceapa frecată cu sare își va accentua gustul dulce-picant.
Scurgem bine vinetele le așezăm peste ceapă și le mărunțim bine cu satârul din lemn. Punem vinetele cu ceapa într-un bol și le amestecăm bine picurând treptat uleiul, până obținem consistență cremoasă.
Avem două opțiuni de servire a deliciosului hummus cu vinete coapte. Fie amestecăm hummus-ul cu salata de vinete, fie așezăm salata deasupra hummus-ului. Gustul va fi delicios în ambele variante.
Spor și poftă bună!
COMENTARII