Gătește Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 4 ouă medii
- 125 gr zahăr
- 25 gr zahăr vanilinat
- 150 ml ulei
- 250 gr mascarpone
- 250 gr făină
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 250 gr rubarbă tăiată în cuburi.
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de brioșe, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi ungem formele de brioșe cu ulei și presărăm făină.
Pentru a prepara aluatul de brioșe cu mascarpone și rubarbă, începem prin a amesteca făina cu praful de copt și a trece acest amestec prin sită. În alt bol amestecăm ouăle întregi cu un praf de sare și cu zahărul. Le amestecăm până când obținem o compoziție deschisă la culoare, iar granulele de zahăr nu se mai simt.
Adăugăm uleiul și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm brânza mascarpone și din nou omogenizăm compoziția.
Apoi încorporăm făina cu praful de copt și amestecăm încet cu o spatulă, până la omogenizare. În aluatul obținut încorporăm încet rubarba curățată și tocată în bucăți mici.
Umplem formele de brioșe pentru 3/4 din capacitatea lor cu acest aluat. Le introducem în cuptor și coacem delicioasele brioșe cu mascarpone și rubarbă pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere le scoatem din forme și le lăsăm să se răcească.
Le decorăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Spor și poftă bună!
COMENTARII