Muffins / Cupcakes

Brioșe cu mascarpone și rubarbă

Nu lăsăm sezonul rubarbei să treacă fără să profităm de gustul și aroma ei în rețete de deserturi. De data aceasta vrem să vă ispitim cu o rețetă de brioșe cu mascarpone și rubarbă. Sunt pe cât de simple, pe atât de gustoase.

Brânza mascarpone adăugată în blaturile de prăjituri oferă acestora gust delicios și textură densă, dar pufoasă. Ne place să o includem în cremele de prăjituri, dar și în compoziția blaturilor sau chiar în aluaturi fragede sau dospite.

Vedeți aici și o rețetă de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu glazură de lămâie. Rețeta checului de azi este asemănătoare cu rețeta checului cu iaurt și fructe. Iaurtul va fi înlocuit cu mascarpone, iar cantitățile celorlalte ingrediente vor varia.

Iar din categoria deserturilor cu rubarbă vă recomand de pe blog rețeta de crumble cu rubarbă și căpșuni. Este rețeta unui desert simplu și rapid, cu gust dulce-acrișor. Este ideal pentru a potoli pofta de desert zilnică și de a ne încărca cu energie.

Ce ingrediente conține rețeta de brioșe cu mascarpone și rubarbă

Pentru aluatul de brioșe, pe lângă mascarpone folosim și ouă, ulei, făină și aromele preferate. Noi optăm pentru vanilie. Merge bine cu rubarba, dar este una dintre cele mai populare arome.

Rubarba se adaugă proaspătă, doar curățată și tocată în cuburi. Oferă desertului un gust ușor acrișor, dar și un aspect frumos în secțiune.

Dacă nu ați inclus rubarba în deserturi, acum este sezonul ei.

Găsiți pe blog mai multe rețete cu rubarbă de unde vă puteți inspira. Tastați cuvântul ”rubarbă” în caseta de căutare și le veți descoperi.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de brioșe cu mascarpone și rubarbă.

Brioșe cu mascarpone și rubarbă, întregi și secționate, pe două platouri

Gătește Brioșe cu mascarpone și rubarbă

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

16

Brioșe cu mascarpone și rubarbă pe mai multe platouri

Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 125 gr zahăr
  • 25 gr zahăr vanilinat
  • 150 ml ulei
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr făină
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 gr rubarbă tăiată în cuburi.

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de brioșe, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.  Apoi ungem formele de brioșe cu ulei și presărăm făină.

Pentru a prepara aluatul de brioșe cu mascarpone și rubarbă, începem prin a amesteca făina cu praful de copt și a trece acest amestec prin sită. În alt bol amestecăm ouăle întregi cu un praf de sare și cu zahărul. Le amestecăm până când obținem o compoziție deschisă la culoare, iar granulele de zahăr nu se mai simt.

Adăugăm uleiul și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm brânza mascarpone și din nou omogenizăm compoziția.

Apoi încorporăm făina cu praful de copt și amestecăm încet cu o spatulă, până la omogenizare. În aluatul obținut încorporăm încet rubarba curățată și tocată în bucăți mici.

Umplem formele de brioșe pentru 3/4 din capacitatea lor cu acest aluat. Le introducem în cuptor și coacem delicioasele brioșe cu mascarpone și rubarbă pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere le scoatem din forme și le lăsăm să se răcească.

Le decorăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Spor și poftă bună!