Gătește Supă de legume cu găluște bavareze
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru supa de legume:
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 broccoli mai mic
- 2 linguri de ulei
- 3 litri de apă
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde pentru decor.
- Pentru găluștele bavareze:
- 4-5 felii de pâine albă, mai veche
- 50 gr unt topit
- 50 ml lapte
- 2 ouă
- 1 legătură de pătrunjel verde
- câteva frunze de busuioc
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Mai întâi vom pregăti găluștele bavareze pe care le vom fierbe separat în apă cu puțină sare. După ce le scoatem, în aceeași apă vom fierbe legumele.
Tocăm feliile de pâine în cuburi mici și le punem într-un bol. Adăugăm peste ele ouăle, untul topit, laptele grișul și verdeața tocată. Presărăm sare și piper și amestecăm bine ingredientele până când obținem o compoziție omogenă. Apoi formăm găluștele de mărimea unei mingi de ping pong.
Punem 3 litri de apă la fiert și scufundăm găluștele. Le lăsăm să fiarbă până când se ridică la suprafață, apoi le scoatem cu o spumieră într-un bol cu capac.
Pentru a prepara supa de legume mai întâi curățăm ceapa, o tocăm și o călim ușor în puțin ulei. Apoi adăugăm rădăcinoasele curățate și tăiate în rondele sau cuburi.
Adăugăm și broccoli desfăcuți în buchețele și le lăsăm să fiarbă până când se pătrund toate. Apoi adăugăm găluștele bavareze și potrivim gustul cu sare și piper.
În timpul servirii adăugăm și pătrunjel verde tocat mărunt.
Spor și poftă bună!
COMENTARII