Mâncăruri cu carne

Pipote de pui cu morcovi caramelizați

Pipote de pui cu morcovi caramelizați este o rețetă delicioasă, care combină gustul bogat și fraged al pipotelor de pui cu dulceața morcovilor caramelizați. Această mâncare are o textură interesantă și un echilibru perfect între dulce și sărat. Este ideală pentru o cină sau un prânz mai special.

Ne plac preparatele pe bază de pipote de pui și preparăm diferite rețete, una mai delicioasă decât alta. Ne cucerește frăgezimea cărnii, dar și gustul ei, în combinație cu alte ingrediente. Gătite corect, pipotele devin foarte fragede și au un interior cremos. Sunt și foarte hrănitoare, pentru că au un conținut ridicat de proteine. Datorită acestor proteine preparatele cu pipote ne oferă sățietate pentru o perioadă îndelungată de timp.

Una dintre rețetele interesante de pe blog, pe care v-o recomandăm s-o încercați este cea de pipote de pui cu bulgur și legume. Se prepară simplu și destul de rapid, iar combinația de ingrediente este și gustoasă, și hrănitoare.

Și mai puteți încerca de pe blog rețeta de ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Este tot o rețetă simplă, gustoasă și hrănitoare.

Despre rețeta de pipote de pui cu morcovi caramelizați

Pipotele de pui combinate cu morcovii caramelizați sunt absolut delicioase. Sunt o alegere minunată pentru cei care apreciază combinațiile de arome dulci și sărate! Iar pentru a echilibra gusturile, în timpul caramelizării morcovilor adăugăm și puțin oțet balsamic.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de chiftele de orez cu pui și morcovi caramelizați, tot cu o combinație interesantă de ingrediente.

Dar puteți încerca și alte rețete simple și gustoase de pe blog, din orice categorie doriți.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pipote de pui cu morcovi caramelizați.

Pipote de pui cu morcovi caramelizați în farfurie neagră, cu furculiță și cuțit

Gătește Pipote de pui cu morcovi caramelizați

Timp de preparare

45 min

Nivel

ușor

Porții

4

Pipote de pui cu morcovi caramelizați în farfurie neagră, cu furculiță și cuțit

Ingrediente

  • 500 g pipote de pui
  • 4-5 morcovi mari
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 linguri ulei de măsline sau floarea-soarelui
  • 2-3 linguri de zahăr brun sau miere
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • 1 lingură oțet balsamic
  • pătrunjel proaspăt pentru decor.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea pipotelor.

Curățăm pipotele de pui și le clătim bine. Apoi le punem la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 40-50 de minute, până când devin fragede.

După ce sunt fierte, le scurgem bine. Într-o tigaie, adăugăm 2 linguri de ulei și călim ceapa tăiată mărunt până devine aurie.

Adăugăm pipotele fierte și le călim împreună cu ceapa pentru 10-15 minute, până când capătă o ușoară crustă aurie.

Le condimentăm cu sare și piper, apoi le lăsăm deoparte.

Caramelizăm morcovii.

Curățăm morcovii, îi clătim bine și îi dăm pe răzătoarea mare sau îi tăiem în felii foarte subțiri, rotunde.

Într-o altă tigaie, încălzim 1-2 linguri de ulei și adăugăm morcovii. Îi călim timp de 5-7 minute la foc mediu, până încep să se înmoaie.

Adăugăm zahărul brun sau mierea peste morcovi și continuăm să-i gătim, amestecând ocazional, până când devin caramelizați și aurii (aproximativ 5-10 minute). Adăugăm oțetul balsamic, și îi mai amestecăm ușor pentru a se aromatiza bine.

După ce pipotele sunt bine rumenite, adăugă morcovii caramelizați peste ele.

Amestecăm bine și mai gătim totul împreună pentru 5 minute, astfel încât aromele să se îmbine.

La final, adăugăm usturoiul tocat și mai lăsăm mâncarea pe foc 1-2 minute.

Servim delicioasele pipote de pui cu morcovi caramelizați, decorate cu pătrunjel proaspăt tocat. Pentru garnitură putem prepara cartofi sau orez.

Spor și poftă bună!