Gătește Gogoși cu dovleac și iaurt, turnate cu lingura
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- 200 g piure de dovleac plăcintar, copt
- 150 g iaurt grecesc
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
- 250 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră sau scorțișoară pentru decor.
Mod de preparare
Pregătirea aluatului.
Într-un bol mare, combinați piureul de dovleac cu iaurtul și amestecați bine.
În alt bol amestecați ouăle cu zahărul, vanilia și un praf de sare, până se omogenizează. Amestecați cele două compoziții.
Apoi cerneți făina împreună cu praful de copt și scorțișoara deasupra compoziției rezultate și amestecați până obțineți un aluat moale de textură mai groasă decât cel pentru pancakes.
Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă (la foc mediu). Uleiul trebuie să fie suficient de încins, dar nu prea fierbinte (pentru a evita arderea).
Cu o lingură, luați câte o porție de aluat și puneți-l în uleiul încins. Dacă aluatul e prea lipicios, umeziți ușor lingura în apă înainte de a lua o nouă porție.
Prăjiți delicioasele gogoși cu dovleac și iaurt până devin aurii și pufoase, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Scoateți-le pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Presărați gogoșile fierbinți cu zahăr pudră sau scorțișoară, după preferințe.
Spor și poftă bună!
COMENTARII