Aluaturi dulci

Gogoși cu dovleac și iaurt, turnate cu lingura

Aceste gogoși cu dovleac și iaurt au o textură moale și pufoasă, un gust subtil de dovleac și o aromă intensă de scorțișoară. Se prepară simplu și ușor, precum clasicele gogoși cu iaurt care se toarnă cu lingura în uleiul încins.

Ne plac gogoșile foarte mult și nu ezităm să le preparăm în cât mai multe moduri, pentru diversitate de gusturi, texturi și forme.

Cel mai des preparăm gogoșile clasice, de post, cu apă minerală în compoziție – vedeți aici rețeta. Sunt simple și ușoare și au o textură pufoasă și aerată.

Iar una dintre cele mai apreciate rețete de gogoși de pe blog este rețeta de gogoși împletite. Sunt foarte pufoase, aromate cu multă vanilie și acoperite cu zahăr pudră din belșug.

Ce este special la aceste gogoși cu dovleac și iaurt

Gogoșile cu dovleac și iaurt ies foarte pufoase și au o culoare plăcută de la dovleac. Sunt foarte aromate, atât de la dovleac cât și de la scorțișoară. Iaurtul din compoziție adaugă o notă ușor acrișoară, echilibrând dulceața dovleacului, iar scorțișoara le oferă un parfum cald și reconfortant.

Vedeți aici și rețeta clasică de gogoși rapide cu iaurt, preparate cu lingura.

Dar găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de gogoși, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă te regăsești în gustul rețetelor de pe acest blog, te aștept zilnic și pe pagina de facebook. Vei găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, te poți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo vei putea încărca fotografiile proprii cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai poți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de gogoși cu dovleac și iaurt.

Gogoși cu dovleac pe un platou

Gătește Gogoși cu dovleac și iaurt, turnate cu lingura

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

30

Gogoși cu dovleac și iaurt pe o farfurie, două gogoși secționate și două felii de dovleac

Ingrediente

  • 200 g piure de dovleac plăcintar, copt
  • 150 g iaurt grecesc
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră sau scorțișoară pentru decor.

Mod de preparare

Pregătirea aluatului.

Într-un bol mare, combinați piureul de dovleac cu iaurtul și amestecați bine.

În alt bol amestecați ouăle cu zahărul, vanilia și un praf de sare, până se omogenizează. Amestecați cele două compoziții.

Apoi cerneți făina împreună cu praful de copt și scorțișoara deasupra compoziției rezultate și amestecați până obțineți un aluat moale de textură mai groasă decât cel pentru pancakes.

Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă (la foc mediu). Uleiul trebuie să fie suficient de încins, dar nu prea fierbinte (pentru a evita arderea).

Cu o lingură, luați câte o porție de aluat și puneți-l în uleiul încins. Dacă aluatul e prea lipicios, umeziți ușor lingura în apă înainte de a lua o nouă porție.

Prăjiți delicioasele gogoși cu dovleac și iaurt până devin aurii și pufoase, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Scoateți-le pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Presărați gogoșile fierbinți cu zahăr pudră sau scorțișoară, după preferințe.

Spor și poftă bună!