Gătește Supă cremă de morcovi cu ghimbir, de post
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 800 g morcovi
- 1 ceapă mare
- 2-3 căței de usturoi tocați
- 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras (sau după gust)
- 1 cartof mediu
- 1 litru de supă de legume (sau apă)
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- Opțional: puțin suc de lămâie și smântână vegetală.
Mod de preparare
Într-o cratiță mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa tocată mărunt până devine aurie și ușor transparentă.
Adaugă usturoiul curățat și tocat și ghimbirul răzuit, amestecând constant timp de 1-2 minute pentru a elibera aroma.
Pune morcovii curățați și tocați în bucăți mari, precum și cartoful curățat și tocat în cratiță și acoperă totul cu supa de legume. Lasă să fiarbă la foc mic spre mediu, până când legumele devin moi (aproximativ 20-25 de minute).
După ce legumele sunt fierte, pasează supa cu un blender vertical până obții o consistență cremoasă și fină. Dacă delicioasa supă cremă de morcovi cu ghimbir este prea groasă, poți adăuga puțină supă de legume sau apă, până atingi consistența dorită.
Condimentează cu sare și piper, după gust. Dacă dorești un plus de prospețime, adaugă puțin suc de lămâie sau coajă rasă.
Servește supa caldă simplă sau presărată cu verdeață proaspătă.
Dacă ai smântână vegetală, poți să adaugi și din aceasta, pentru un plus de gust și consistență.
Spor și poftă bună!
COMENTARII