Gătește Mini tarte cu cremă de lapte condensat și căpșuni
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12

Ingrediente
- Pentru aluat (12 mini tarte):
- 250 g făină
- 125 g unt rece, tăiat cuburi
- 1 gălbenuș
- 2 linguri zahăr pudră
- 2-3 linguri apă rece
- Un praf de sare.
- Pentru crema de lapte condensat:
- 1 conservă lapte condensat îndulcit (aprox. 397 g)
- 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 lingură zeamă de lămâie (opțional, pentru echilibru)
- Pentru decor:
- 300 g căpșuni proaspete.
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului pune făina, zahărul și sarea într-un bol. Adaugă untul rece și frământă rapid cu degetele până obții o textură nisipoasă. Adaugă gălbenușul și apa rece, câte puțin, până se leagă un aluat omogen.
Învelește în folie și lasă-l la frigider 30 de minute.
După acest interval de timp întinde aluatul pe masa de lucru și decupează cercuri pentru formele de mini tarte. Unge formele cu unt și pudrează-le cu făină, apoi tapetează-le cu aluatul decupat.
Înțeapă baza aluatului cu o furculiță și coace crustele „în orb” (cu greutăți de copt sau boabe de fasole) 15 minute la 180°C. Îndepărtează greutățile și mai coace crustele 5-7 minute până devin aurii. Lasă-le să se răcească complet.
Pentru a prepara crema bate frișca până devine fermă. Într-un bol separat, amestecă laptele condensat cu vanilia și zeama de lămâie. Încorporează ușor frișca bătută în amestecul de lapte condensat, cu mișcări largi.
Pune crema la rece 15–20 de minute pentru a se întări ușor. Umple fiecare mini tartă cu crema de lapte condensat.
Taie căpșunile în jumătăți sau sferturi și aranjează-le deasupra.
Servește mini tartele reci, alături de un pahar de prosecco sau limonadă cu mentă.
Pot fi păstrate la frigider 1-2 zile.
Spor și poftă bună!
COMENTARII