Aluaturi dulci
Krapfen. Reteta de gogosi austriece
Krapfen sau kraffen,asa se numesc aceste delicioase gogosi austriece.
De obicei se fac umplute cu gem de caise, dar eu am preferat sa le las simple si le-am pudrat cu zahar praf.
In Italia le-am intalnit sub numele de bomboloni, pline cu crema pastisera.
Sper sa va tenteze,umplute sau doar pudrate, sunt de o pufosenie extraordinara, perfecte la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte.
Ingrediente:
- 600-650 g faina
- 2 oua
- un praf de sare
- 30 g drojdie
- 90 g zahar
- 100 g unt
- 250 ml lapte
- coaja de la o lamaie
- un pliculet de zahar vanilat bourbon
- zahar praf pentru pudrat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare pentru reteta krapfen:
Cernem faina intr-un vas si in mijlocul ei punem drojdia dizolvata in cateva linguri de lapte cald. Acoperim cu un strat fin de faina si lasam cateva minute. In alt bol batem ouale cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam laptele cald, coaja de la lamaie, zaharul vanilat si un praf de sare.
Cand drojdia a crescut (observam crapaturi la suprafata) turnam si compozitia de oua cu lapte si framantam, incorporand putin cate putin si untul topit.
Acoperim bolul cu folie alimentara si lasam aluatul sa creasca timpde 40-50 de minute, trebuie sa-si dubleze volumul.
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul gros cam de 1 cm. Cu o forma, un pahar, cana sau ce aveti la indemana decupam gogosi cu diametrul de 7-8 cm pe care le lasam sa creasca timp de vreo 2 ore.
Le prajim apoi in baie de ulei, la foc mediu-mic pentru a nu ramane crude la mijloc, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Pudram din belsug cu zahar praf.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII