Mâncăruri cu carne
Pui alla cacciatora. Reteta italiana
Pui alla cacciatora este o mancare destul de cunoscuta in Italia, isi are originile in regiunea toscana si in traducere ar fi pui vanatoresc.
De mult timp imi doream sa-ncerc reteta asta si iata ca in sfarsit i-a venit randul. Am gasit reteta in mai multe variante, cu adaos de cartofi, ciuperci, masline… dar am ales-o pe aceasta, simpla dar foarte buna.
Ne-a placut foarte mult, chiar si copilului mofturos si cu siguranta am s-o mai refac.
Ingrediente:
- 1 kg de pulpe de pui (sau un pui intreg)
- 50-60 ml ulei
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 2 tije de telina
- 2 morcovi mari
- rozmarin
- 400 g rosii (o cutie)
- 120 ml vin (alb sau rosu sec)
- patrunjel
- sare,piper
Mod de preparare pentru reteta pui alla cacciatora:
Puiul sau pulpele parlite si spalate bine le-am pus intr-o tigaie mare sa se rumeneasca pe ambele parti in ulei.
Am adaugat legumele tocate, sare, piper, doua-trei crengute de rozmarin si am calit pana ce legumele s-au inmuiat. Am turnat si paharul de vin si am fiert pana s-a evaporat.
Dupa aceea am pus cubuletele de rosii cu tot cu sucul din cutie si am mai fiert inca 5 minute dupa care am adaugat vreo 200 ml de apa (sau supa) si am lasat la foc moderat pana ce puiul a fiert si sucul s-a restrans.
Am presarat patrunjel proaspat tocat si mancarica a fost gata de servit.
Daca vreti mai multe legume puteti adauga cum am spus si mai sus cartofi taiati cubulete, ciuperci si cateva masline. A iesit delicios!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII