Dulciuri
Brownies cu nuci si caramel. Reteta simpla si delicioasa
Brownies cu nuci si caramel, o prajitura simpla si delicioasa. Sosul de caramel ii da un gust deosebit, mai ales ca se potriveste de minune si cu nucile .
Ingrediente pentru reteta brownies cu nuci si caramel:
- 250 gr unt
- 200 gr ciocolata amaruie
- 150 gr de zahar
- 4 oua
- 50 gr nuca macinata fin
- 200 gr faina
- 7 gr praf de copt
- 1 esenta de rom
- un praf de sare
Pentru caramel:
- 150 gr zahar
- 270 ml frisca lichida
- 30 gr nuca macinata fin
Mod de preparare pentru reteta de brownies:
Untul moale il mixam bine bine cu zaharul pana devine spumos. Ouale le separam, albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le adaugam la crema de unt si mixam dupa fiecare. Adaugam si ciocolata topita, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt.
La final incorporam si albusurile spuma, apoi nucile macinate fin.
Tapetam o tava (a mea 22×30) cu hartie de copt,punem compozitia si o nivelam, apoi coacem la foc moderat in cuptorul incalzit inainte cam 25-30 de minute.
Intre timp pregatim caramelul: zaharul il caramelizam fara sa-l ardem, adaugam frisca lichida (cu atentie) si fierbem pana ce caramelul se topeste iar compozitia se ingroasa. Cand este gata adaugam si nuca si lasam la racit.
Cand blatul este rece intindem caramelul care s-a racit si el si nivelam suprafata prajiturii.
Taiem cubulete aproximativ egale 🙂 si punem la rece o ora.
Spor la treaba si pofta buna!
Multumesc pentru idee Miha!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII