Dulciuri

Panna cotta cu sos de ciocolata

 

Panna cotta cu sos de ciocolata este una dintre cele mai simple deserturi fara coacere. Reteta este extrem de simpla, se prepara usor, din cateva ingrediente. O putem manca cu sos de ciocolata sau de fructe, miere, sirop de artar sau agave si fructe proaspete. Si garnisita cu putina dulceata de afine este un deliciu, important este ca o puteti „asorta” cu ce va place sau cu ceea ce aveti la indemana.

 

Ingrediente pentru reteta de panna cotta cu sos de ciocolata:

 

  • 500 ml smantana pentru frisca (35% grasime am folosit eu)
  • 120-140 g zahar
  • 8 g gelatina foi (sau 9 g praf/granule)
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

 

Intai punem foile de gelatina la hidratat in apa rece. Daca folositi gelatina praf sau granule, urmati instructiunile de pe pachet.

Intr-o craticioara turnam smantana pentru frisca, adaugam zaharul si un praf de sare. Punem vasul pe foc si aducem la punctul de fierbere. Stingem focul si adaugam gelatina stoarsa bine.

Amestecam foarte bine sa se dizolve gelatina si turnam panna cotta in vasute individuale sau, o putem pune si intr-un vas mare.

panna cotta

Puneti-le la frigider pentru cateva ore sa se inchege gelatina.

panna cotta

Dupa ce s-a scurs timpul, scufundati vasele in apa calduta un minut sa le puteti rasturna pe farfuriute. Decorati-le cu sos de ciocolata si fructe proaspete si serviti.

Spor la treaba si pofta buna!

panna cotta

panna cotta

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.