PANNA COTTA CU SOS DE CIOCOLATA

 

Panna cotta cu sos de ciocolata este una dintre cele mai simple deserturi fara coacere.Reteta este extrem de simpla,se prepara usor,din cateva ingerdiente .O putem manca cu sos de ciocolata sau de fructe,miere,sirop de artar sau agave si fructe proaspete.Si garnisita cu putina dulceata de afine este un deliciu,important este ca o puteti „asorta” cu ce va place sau cu ceea ce aveti la indemana.

 

Ingrediente

  • 500 ml smantana pentru frisca (35% grasime am folosit eu)
  • 120-140 g zahar
  • 8 g gelatina foi (sau 9 g praf/granule)
  • un praf de sare

Mod de preparare panna cotta

Intai punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.Daca folositi gelatina praf sau granule,urmati instructiunile de pe pachet.

Intr-o craticioara turnam smantana pentru frisca,adaugam zaharul si un praf de sare.Punem vasul pe foc si aducem la punctul de fierbere.Stingem focul si adaugam gelatina stoarsa bine.

panna-cotta

Amestecam foarte bine sa se dizolve gelatina si turnam panna cotta in vasute individuale sau,o putem pune si intr-un vas mare.

panna cotta

Puneti-le la frigider pentru cateva ore sa se inchege gelatina.

panna cotta

Dupa ce s-a scurs timpul,scufundati vasele in apa calduta un minut sa le puteti rasturna pe farfuriute.Decorati-le cu sos de ciocolata si fructe proaspete si serviti.Pofta buna !

panna cotta

panna cotta

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “PANNA COTTA CU SOS DE CIOCOLATA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.