Tarte / Cheesecake
Cheesecake cu menta si ciocolata
Ce desert poate fi mai racoritor si delicios intr-o zi caniculara de vara decat un cheesecake cu menta si ciocolata?
Se prepara simplu, rapid, fara coacere si are un gust minunat, aromat si proaspat de menta, completat de blatul fraged din biscuiti si decorul din ciocolata.
Am facut acest cheesecake cu gandul la ciocolata after eight care ne place atat de mult si va pot spune ca se aseamana foarte mult la gust.
Trebuie sa-l incercati daca si voua va place combinatia de menta cu ciocolata, este intr-adevar un desert fin si delicat, perfect in zilele calduroase de vara.
Ingrediente:
- Blat (24 cm diametru)
- 350 g biscuiti simpli
- 20 g cacao (2 linguri rase)
- 120 g unt
- 50 g ciocolata amaruie (70% cacao)
- 6 linguri de lapte
- Crema (mousse de menta)
- 200 g crema de branza tip Philadephia
- 250 g mascarpone
- 450 g smantana pentru frisca
- 200 ml sirop de menta
- 100 ml lapte
- 12 g gelatina (6 folii)
- Decor
- 50 g ciocolata amaruie (70% cacao)
- frunze de menta
Mod de preparare pentru reteta de cheesecake cu menta si ciocolata:
Blatul cheesecake-ului se prepara foarte simplu.Intai acoperim fundul unei tavi cu pereti detasabili cu diametrul de 24 de cm cu hartie de copt,astfel putem desprinde desertul fara probleme din tava.
Maruntim biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unui blender si-i transferam intrun bol. Adaugam cacaoa, untul topit impreuna cu ciololata, laptele si amestecam foarte bine.
Transferam compozitia in tava si presam bine cu ajutorul unui pahar cu fundul plat, niveland bine.
Punem tava in frigider si ne ocupam de crema.
Prima data punem gelatina la hidratat in apa rece, o scurgem foarte bine si o topim impreuna cu laptele. O lasam la racit la temperatura camerei.
Crema de branza, mascarponele, smatana pentru frisca si siropul de menta le punem intr-un bol inalt si mixam pana incepe sa prinda consistenta. Nu mixati excesiv sa nu se taie smantana.
Incorporam gelatina racita, mixand pentru omogenizarea cremei si apoi o turnam in tava peste blat.
Punem din nou la rece cateva ore sau cel mai bine peste noapte.
Scoatem cheesecake-ul din forma si-l decoram cu ciocolota topita si frunzulite de menta. Eu folosesc o torta de bucatarie cu care incalzesc usor peretii formei, astfel cheescake-ul meu are un aspect uniform.
Daca mai aveti rabdare sa se intareasca ciololata, mai lasati-l 20-30 de minute la rece.
Daca nu, taiati-l si serviti imediat :).
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII