Conserve
Suc de rosii pentru iarna
Suc de rosii pentru iarna, una dintre cele mai simple si usor de preparat conserve, nelipsita din camara mea. Este o reteta fara conservanti, ca de altfel toate conservele pe care le fac si iarna da un gust si-o culoare grozava multor mancaruri.
Pentru a obtine un suc de rosii delicios, alegeti rosii bine coapte, carnoase si daca va place, aromati-l cu telina, cimbru sau busuioc. Eu prefer rosiile prunisoare, au mai putine seminte si nu sunt foarte zemoase.
Ingrediente:
- 3 kg rosii
- 1 lingurita de sare grunjoasa
- 1 lingurita rasa de zahar
Mod de preparare pentru reteta suc de rosii pentru iarna:
Spalati rosiile si dati-le prin masina de rosii,prin blender,masina de tocat carne sau ce aveti la indemana.Este important sa obtinem sucul fara seminte si coaja,asadar treceti-le prin sita.Eu folosesc cu succes storcatorul de fructe,obtin rapid sucul fara coaja si seminte. 🙂
Din 3 kilograme de rosii, am obtinut 2,7 l de suc fara seminte si coaja pe care l-am pus la fiert intr-o oala de inox cu fundul dublu.
Am fiert in jur de o ora si 20 de minute, pana a scazut aproape de jumatate.
Cand a avut consistenta dorita, am adaugat lingurita de sare si cea rasa de zahar.
Intre timp am spalat si sterilizat sticlele, apoi, cand sucul a fost gata, l-am pus fierbinte, am infiletat capacele si le-am bagat repejor sub o patura groasa, unde au stat pana s-au racit complet.
Am obtinut 1,4 l suc de rosii pentru iarna.
Apoi l-am etichetat si l-am asezat in camara.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII