Băuturi

Afinata. O bautura mult adorata

afinata

In sfarsit e gata si afinata mea.

Acum vreo doua saptamani am zis sa-ncerc, sa  vad ce si cum  iese, pentru ca nu am baut niciodata, asa ca am incercat o varianta mai usor alcoolizata.

Si cum afinele sunt vedete, reteta este tocmai potrivita pentru provocarea lunii iulie Dulce Romanie.

Ingrediente:

 

  • 350 g afine
  • 175 g zahar
  • 400 ml alcool (de 40 de grade am pus eu, dar de obicei se foloseste  alcool tare, de 60-90 grade)

Mod de preparare pentru reteta de afinata:

 

Spalam fructele, le lasam la scurs si apoi le punem intr-un vas de sticla impreuna cu zaharul. Acoperim vasul si-l punem la soare. Amestecam din cand in cand pentru a se topi zaharul.

Dupa 5-6 zile, cand s-a format destul sirop adaugam si alcoolul. Amestecam bine si mai lasam la odihna cateva zile. Apoi transferam afinata in sticle (eu am pus si afinele) si putem sa bem dupa dorinta.

Spor la treaba si pofta buna!

 

Afinata
Afinata

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.