Gătește Ardei iuți tocați la borcan
Timp de preparare
15 min
Porții
4
Ingrediente
- 750 gr ardei iuți, roșii și verzi
- 2-3 frunze de dafin
- 600 ml apă
- 300 ml oțet
- 1 lingură cu sare pentru murături, neiodată
- 2 linguri cu zahăr
- 1 lingură cu boabe de piper
- 1 lingură cu boabe de muștar
Mod de preparare
Începem cu spălarea și sterilizarea borcanelor.
Apoi spălăm ardeii și îi tocăm rondele.
Trecem rondelele prin jet de apă rece, pentru a mai elimina din semințe. le lăsăm la scurs într-o strecurătoare.
Punem apa la fiert și adăugăm sarea, zahărul și condimentele. Lăsăm apa să fiarbă pentru 10-12 minute, așa încât condimentele să-și degajeze aromele. Stingem focul și punem un capac peste oala cu apă. O lăsăm așa 5-6 minute, pentru a se infuza bine toate aromele. Apoi, adăugăm oțetul și amestecăm.
Umplem borcanele cu rondelele de ardei iuți, îndesându-le bine. Turnăm în borcane soluția lichidă fierbinte, trecută prin sită.
Închidem bine borcanele și le acoperim cu o pătură. Le lăsăm să se răcească bine, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.
Spor!
COMENTARII