Gătește Avocado toast cu ciuperci trase la tigaie
Timp de preparare
20
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- Pentru pregătirea stratului de avocado:
- 2 avocado mari
- sucul de la o lămâie
- 1 roșie mare
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 ceapă micuță
- sare și piper
- Pentru prepararea ciupercilor:
- 250 gr ciuperci brune
- 1-2 linguri de ulei
- sare și piper
- Pentru servit:
- felii de pâine prăjite
- semințe de susan
- frunze de salată
Mod de preparare
Începem cu pregătirea fructelor de avocado. Practic, pregătim un guacamole clasic.
Curățăm ceapa și o tocăm cât de fin putem. Nu o dăm pe răzătoare pentru a nu deveni suculentă. Curățăm și usturoiul și îl trecem prin presă. Roșia o decojim și o tocăm în cuburi micuțe. Îndepărtăm partea cu semințe pentru a nu înmuia pasta de avocado.
Tăiem fructele avocado pe jumătate și le îndepărtăm sâmburii. Cu o lingură scobim pulpa de avocado. O stropim imediat cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Punem pulpa de avocado într-un bol și o strivim ușor cu furculița. Adăugăm ingredientele tocate anterior și amestecăm. Potrivim gustul pastei guacamole cu sare și piper.
Pentru a prepara ciupercile la tigaie, mai întâi le ștergem bine cu prosoape de hârtie umezite. Apoi le feliem păstrând și codițele. Ungem o tigaie cu ulei la bază și o punem la încins. Adăugăm felii de ciuperci cât să acoperim suprafața tigăii. Le rumenim frumos întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. La final, presărăm câte puțină sare și piper peste ele.
Pentru a forma avocado toast cu ciuperci trase la tigaie, feliile de pâine le prăjim și le tartinăm cu pasta de avocado. Apoi așezăm felii de ciuperci deasupra și presărăm semințe de susan. Adăugăm și frunze proaspete de salată și vom avea o gustare delicioasă și sănătoasă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII