Gătește Avocado toast cu ouă pentru mic dejun
Ingrediente
- Pentru 2 porții:
- 2 felii de pâine integrală sau pâine toast
- 2 ouă
- 1 fruct avocado, mare
- zeamă de lămâie, după gust
- puțin ulei de măsline
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Mai întâi pregătim ouăle. Dacă optăm pentru ouă poșate, punem un vas cu 500 ml de apă la fiert și adăugăm o linguriță de sare și o lingură de oțet. Când apa începe să fiarbă, spargem oul într-o ceașcă de cafea. Cu o spatulă, sau o lingură de lemn creăm un vârtej în apă și turnăm rapid oul din ceașcă. Lăsăm oul să fiarbă până se încheagă albușul, apoi îl scoatem cu o spumieră în apă foarte rece, pentru a-i opri procesul termic. astfel gălbenușul va rămâne moale și va curge frumos când îl secționăm.
Dacă optăm pentru ouă fierte moi, fierbem ouăle pentru 3 minute, după ce apa a atins punctul de fierbere, apoi le scoatem în apă rece.
Cât despre avocado, acesta se curăță, iar pulpa se pasează și se stropește cu zeamă de lămâie să nu oxideze. Se adaugă și puțin ulei de măsline, pentru un plus de cremozitate, sare și piper, după gust. Cu această pastă de avocado se tartinează feliile de pâine, iar deasupra se așază ouăle.
Simplu, delicios și sănătos!
Să vă fie de folos!
COMENTARII