Gătește Bezele marmorate cu ciocolată amăruie
Timp de preparare
90 min
Nivel
mediu
Porții
24-30
Ingrediente
- 3 albușuri de ouă medii( aprox. 100 gr.)
- 200 gr zahar tos
- 1 praf de sare
- sucul de la 1/2 lămâie
- 100 gr ciocolată amăruie
- 75 ml smântână pentru frișcă.
Mod de preparare
Înainte de a începe baterea albușurilor, le lăsăm la temperatura camerei pentru 30 de minute, presărate cu sare.
Apoi pregătim ciocolata pe care o topim în smântâna pentru frișcă, încălzită. Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm la răcit.
Pregătim tava mare a cuptorului, în care așezăm hârtie de copt și pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Le amestecăm energic până când bezeaua devine foarte fermă și rămâne fixată pe pereții bolului.
Luăm cu o linguriță din bezea și formăm grămăjoare uniforme în tava de cuptor.
Cu o altă linguriță adăugăm câte puțină cremă de ciocolată în mijlocul bezelei formate. Iar cu o scobitoare amestecăm ușor crema de ciocolată in bezele.
Punem tava în cuptor și coacem minunatele bezele cu ciocolată amăruie pentru 80-90 de minute, la 100 de grade Celsius. Apoi le putem depozita în cutii de carton și le păstrăm în locuri uscate, pentru a nu se înmuia.
COMENTARII