Gătește Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
60
Ingrediente
- 3 ouă + 1 gălbenuș
- 75 gr de unt moale
- 200 gr de zahăr
- 1 lingură cu miere de albine
- 1 linguriță cu esență de migdale
- 1 praf de sare
- 150 gr de migdale în coajă
- 450-500 gr de făină
- 7 gr de praf de copt
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului pentru Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci.
Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cernem 400 gr de făină într-un bol și o amestecăm cu praful de copt. În alt bol adăugăm cele 3 ouă și gălbenușul plus sarea și zahărul. Le amestecăm bine până când obținem o compoziție cremoasă.
Adăugăm esența și untul moale, apoi încorporăm făina amestecată cu praful de copt, iar la final migdalele crude. Scoatem aluatul pe masa presărată cu făină și îl mai frământăm până când nu mai este lipicios. Mai adăugăm câte puțină făină.
Împărțim aluatul în trei părți și formăm trei baghete. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt și le coacem pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
Scoatem tava din cuptor și lăsăm baghetele să se tempereze pentru 7-8 minute. Apoi le tăiem cu un cuțit de pâine în felii oblice cu grosimea de 1-1,5 cm.
Așezăm feliile de pâine în tavă, pe hârtie de copt și le mai coacem pentru 15 minute la 180 de grade Celsius. După stingerea focului, întredeschidem ușa de la cuptor și mai lăsăm tava pentru 5-6 minute să se mai usuce biscuiții.
Sunt foarte gustoși și aspectuoși acești Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci, chiar merită preparați.
COMENTARII