Biscuiți / Fursecuri

Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci

Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci sunt niște biscuiți delicioși și foarte aromați din bucătăria italiană. Modul de preparare este unul interesant pentru că biscuiții se coc de două ori. De fapt traducerea cuvântului biscotti înseamnă coacere de două ori( bis+cotto).

În Italia biscotti se servesc, de obicei, cu vin de Santo. Dar pentru noi sunt foarte delicioși serviți dimineața alături de o cafea bună, sau de un ceai aromat.

Mai găsiți pe blog o rețetă de biscuiți Biscotti brutti ma buoni, în traducere: biscuiți urâți, dar buni. Aceștia au o formă neregulată, sunt simplu de făcut și, necesită doar câteva ingrediente. Rețeta este ideală de preparat atunci când rămân albușuri nefolosite de la alte preparate.

Și tot din bucătăria italiană vă mai recomand rețeta de biscuiți Canestrelli, specifici regiunii Liguria. Aluatul acestora are o consistență interesantă datorită gălbenușurilor fierte din compoziție și a amidonului adăugat. Sunt aromați cu vanilie și coajă de lămâi și sunt extrem de delicioși.

Cum se prepară rețeta de Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci

Aluatul biscuiților cu migdale este unul clasic, cu ouă, unt și făină. Însă modul de coacere a biscuiților este cel interesant. Biscuiții se coc mai întâi sub formă de baghetă. După coacere și temperare, se feliază baghetele, iar feliile se mai coc odată așezate frumos în tavă. Biscuiții vor avea exteriorul crocant, dar interiorul moale și pufos.

Dacă și voi adorați biscuiții sau fursecurile preparate în casă, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci.

Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci în tavă, pe hârtie de copt

Gătește Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

60

Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci pe o hârtie de copt, alături de un borcan cu migdale și câțiva biscuiți împachetați

Ingrediente

  • 3 ouă + 1 gălbenuș
  • 75 gr de unt moale
  • 200 gr de zahăr
  • 1 lingură cu miere de albine
  • 1 linguriță cu esență de migdale
  • 1 praf de sare
  • 150 gr de migdale în coajă
  • 450-500 gr de făină
  • 7 gr de praf de copt

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului pentru Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci.

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cernem 400 gr de făină într-un bol și o amestecăm cu praful de copt. În alt bol adăugăm cele 3 ouă și gălbenușul plus sarea și zahărul. Le amestecăm bine până când obținem o compoziție cremoasă.

Adăugăm esența și untul moale, apoi încorporăm făina amestecată cu praful de copt, iar la final migdalele crude. Scoatem aluatul pe masa presărată cu făină și îl mai frământăm până când nu mai este lipicios. Mai adăugăm câte puțină făină.

Împărțim aluatul în trei părți și formăm trei baghete. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt și le coacem pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.

Scoatem tava din cuptor și lăsăm baghetele să se tempereze pentru 7-8 minute. Apoi le tăiem cu un cuțit de pâine în felii oblice cu grosimea de 1-1,5 cm.

Așezăm feliile de pâine în tavă, pe hârtie de copt și le mai coacem pentru 15 minute la 180 de grade Celsius. După stingerea focului, întredeschidem ușa de la cuptor și mai lăsăm tava pentru 5-6 minute să se mai usuce biscuiții.

Sunt foarte gustoși și aspectuoși acești Biscotti toscani cu migdale sau Cantucci, chiar merită preparați.