Rețete de bază
Blat de tort cu amidon
Daca va plac blaturile pufoase, fine si dense, trebuie sa incercati acest blat de tort cu amidon. Este un blat de tort simplu, fara praf de copt, preparat cu cateva ingrediente la indemana tuturor,pe care il folosesc foarte des la diverse torturi.
Recent l-am facut pentru tortul Raffaello, s-a potrivit perfect cu albul imaculat al cremei, decorului si a absorbit perfect laptele de cocos.
Ingrediente:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 150 g faina
- 50 g amidon de porumb
- un praf de sare
- aroma la alegere
Mod de preparare pentru reteta de blat de tort cu amidon:
Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma densa. Apoi adaugati si zaharul, putin cate putin mixand continuu.
Bezeaua obtinuta trebuie sa fie densa si lucioasa.
Incorporati apoi galbenusurile amestecate inainte cu aroma pe care ati ales-o si amestecati delicat cu o spatula, de sus in jos.
La final inglobati si faina cernuta, amestecata cu amidonul.
Acoperiti cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm si transferati compozitia. Nivelati-o bine, astfel incat sa creasca uniform.
Incalziti cu cuptorul la 170 °C si coaceti blatul 35-40 de minute. Daca tinde sa se rumeneasca excesiv, acoperiti-l cu folie de aluminiu. Faceti testul cu scobitoarea si, daca iese curata, blatul e copt.
Scoateti-l pe un gratar sa se raceasca.
Dupa ce se raceste, il puteti taia in 3 parti si folosi la tortul preferat 🙂 .
*Sfatul meu este sa-l faceti cu o zi inainte de a face tortul, se va taia mult mai bine.
Alte retete asemanatoare:
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII