BUDINCA DE CARAMEL

 

Zilele astea mi-am adus aminte ca am vazut la cuscra mea nemtoaica 🙂 o super budinca de caramel.Nici nu pot sa-mi explic de ce n-am facut-o pana acum,eu fiind fan caramel.Cu ingrediente simple si la indemana oricui in doi timpi si trei miscari budinca de caramel a fost gata.Mai mult a durat racirea,adica vreo ora ,ca atat am putut rezista eu si copilu’  mofturos tentatiei.Portia din poza era a sotului ,ceva mai cumpatat in materie de dulciuri,de-aia a rezistat mai mult la rece si a apucat si shootingu’,ca altfel…
Multumim , Maya!

 
Ingrediente:

  • 400 ml lapte fierbinte
  • 4-5 linguri de zahar
  • 25 g amidon de porumb

Mod de preparare budinca de caramel

Caramelizam zaharul intr-o craticioara pana ajunge la culoarea dorita (nu prea mult ca devine amarui) si adaugam laptele fierbinte.Fierbem pana se topeste complet caramelul si apoi adaugam amidonul  dizolvat cu cateva linguri de lapte.
Amestecam continuu si continuam fierberea pana ce compozitia se ingroasa.

Turnam in cupe,pahare,forme… si lasam la racit.Din ingredientele date am obtinut trei cupe ca cea din imagine.Data viitoare dublez compozitia si adaug si un praf de sare.Delicioasa,pofta buna!
Reteta am luat-o si cu cateva idei foarte utile :

  • daca amestecam  budinca cat mai este calda cu 100 g unt moale obtinem o crema fina cu care se pot umple rulade sau alte blaturi usoare si pufoase gen pandispan
  • se poate amesteca dupa racirea completa cu 250 ml frisca batuta si obtinem o crema usor aerata
  • putem adauga in ea fugi de ciocolata
  • se poate aromatiza cu un lichior de cafea
  • o putem servi decorata cu frisca,tigarete de napolitane…
  • se pot umple eclere,bignè
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

35 comentarii la “BUDINCA DE CARAMEL”

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    1. Fooarte buna sarlota!! Eu am gasit si niste sfaturi pentru o reteta mai sanatoasa in careta lui dr menci reinvata sa gatesti sanatos (pe care am luat-o cu libertatea pentru femei retete)..cel mai important este sa inlocuim zaharul cu sucanatul (suc de trestie integral deshidratat), iar frisca este neaparat sa fie facuta din smantana. incercati si voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare