Gătește Cartofi evantai cu șuncă și brânză topită
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
10
Ingrediente
- 10 cartofi mai mari
- 300 gr de șuncă sau kaizer afumat
- 150 gr de brânză topită cu smântână
- sare și piper
- busuioc și rozmarin
- ulei pentru uns forma de copt
Mod de preparare
Începem prin a felia șunculița cât de subțire, dacă nu o achiziționăm feliată deja.
Apoi curățăm cartofii și îi spălăm bine.
Pentru a felia cartofii subțire, fără a le străpunge și baza, așezăm fiecare cartof între două furculițe. Apoi, cu un cuțit cu lama subțire feliem cartofii până la furculițe.
Ungem o formă de copt cu ulei, adăugăm 1-2 crenguțe de rozmarin la baza acesteia și așezăm cartofii în ea. Presărăm sare, piper și busuioc uscat peste cartofi. Introducem feliile de șuncă printre feliile de cartofi, iar deasupra acestora adăugăm bucăți mici din brânza topită.
Acoperim forma de copt cu o hârtie albă, pentru a nu se rumeni rapid cartofii și șunculița. Coacem delicioșii cartofi evantai cu șuncă și brânză topită pentru 40 de minute acoperiți, la 200 de grade Celsius și pentru alte 15 minute descoperiți.
Sunt delicioși și merită preparați.
COMENTARII