Gătește Chec cu ciocolată și alune
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- 4 ouă
- 200 gr zahăr
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 gr alune de pădure
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 1 praf de sare
- 5 gr praf de copt
- 30 ml rom
- coaja de la o lămâie bio
- 300 gr făină
Mod de preparare
Mai întâi, aducem toate ingredientele la temperatura camerei. Este necesar ca untul să fie moale când îl folosim, iar albușurile să nu fie reci pentru că nu ne reușește bezeaua. Apoi tocăm mărunt ciocolata și măcinăm fin alunele de pădure.
Trecem făina prin sită și o amestecăm cu praful de copt, apoi adăugăm alunele măcinate și ciocolata mărunțită.
Când avem ingredientele de mai sus pregătite, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Separarăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă. Apoi, adăugăm treptat, 100 gr de zahăr și mixăm energic compoziția până obținem o bezea fermă.
Untul moale îl mixăm cu 100 gr de zahăr, transformat în pudră. Când untul devine spumos, adăugăm gălbenușurile și omogenizăm compoziția. Adăugăm coaja de lămâie răzuită și încorporăm, treptat, folosind o spatulă, bezeaua de albușuri, în compoziția de unt cu gălbenușuri.
Apoi, încorporăm treptat amestecul de făină cu ciocolată și alune și adăugăm romul. Amestecăm ușor cu spatula, folosind mișcări circulare, de sus în jos, pentru a se menține compoziția aerată.
Ungem forma de guguluf cu mult unt și întindem în ea compoziția pentru chec cu ciocolată și alune. Coacem checul pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lăsăm checul să se tempereze 10 minute în forma de copt, apoi îl răsturnăm pe un grătar de răcire sau pe un platou de servire.
Este aspectuos și foarte gustos!
COMENTARII