Gătește Chec de post cu sirop de arțar
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
16
Ingrediente
- 400 gr făină
- 50 gr amidon
- 10 gr praf de copt
- 5 gr bicarbonat de sodiu
- 1 lingură suc de lămâie
- 300 ml sirop de arțar
- 150 ml ulei
- 1 vârf de linguriță cu sare.
Mod de preparare
Mai întâi aducem toate ingredientele pe masa de lucru. Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtie de copt într-o tavă clasică de chec.
Pentru a prepara aluatul de chec, amestecăm făina cu amidonul și praful de copt și trecem amestecul prin sită, într-un bol. Adăugăm și sarea și amestecăm bine ingredientele.
În alt bol amestecăm siropul de arțar cu uleiul. Dacă vă plac deserturile mai dulci, puteți adăuga și 50-100 gr de zahăr.
Dizolvăm bicarbonatul de sodiu în sucul de lămâie și îl amestecăm cu siropul de arțar și uleiul. Apoi turnăm treptat acest amestec în bolul cu ingredientele solide, în timp ce amestecăm intens pentru omogenizarea aluatului.
Întindem aluatul pentru chec de post cu sirop de arțar în tava pregătită. Introducem tava în cuptorul încălzit și coacem checul pentru 45-50 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească bine, înainte de a-l porționa frumos.
Este foarte gustos, frumos colorat de la siropul de arțar și foarte aromat.
COMENTARII