Gătește Cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru crustă:
- 350 gr biscuiți digestivi
- 50 gr ciocolată amăruie
- 125 gr unt
- 2 linguri de lapte
- Pentru cremă:
- 200 ml smântână lichidă
- 2 ouă
- 4 linguri cu amidon
- 400 gr brânză tartinabilă
- 1 păstaie de vanilie
- 100 gr smântână fermentată cu 20% grăsime
- 150 gr zahăr
- sucul și coaja de la o lămâie
- 1 praf de sare
- 200 gr afine
- Pentru decor:
- fructe de pădure
- bezele
Mod de preparare
Începem cu pregătirea crustei de biscuiți cu ciocolată. Punem într-o crăticioară, pe foc, laptele cu untul și ciocolata ruptă. Amestecăm intens până când se topesc ingredientele solide, apoi turnăm amestecul fierbinte peste biscuiții mărunțiți. Întindem stratul de biscuiți la baza unei forme de copt cu diametrul de 25 cm.
Pentru crema de brânză punem într-un bol brânza tartinabilă și zahărul. Le mixăm bine, până când se topește zahărul. Adăugăm smântâna fermentată și smântâna lichidă și amestecăm până se omogenizează compoziția. Încorporăm, pe rând, ouăle, amidonul, vanilia, coaja și sucul de lămâie. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm și afinele.
Întindem crema de brânză cu afine peste stratul de biscuiți din forma de copt. Punem forma la cuptor și coacem deliciosul cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată pentru 10 minute la 220 de grade Celsius. După acest interval, reducem temperatura la 110 grade Celsius și mai coacem cheesecake-ul pentru 20-25 de minute. Îl lăsăm să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru a nu se crăpa la contactul cu aerul rece.
Decorăm cheesecake-ul cu multe fructe de pădure, proaspete și cu câteva bezele, opțional.
Îl vom porționa după ce va sta la rece cel puțin 2 ore.
Este delicios și spectaculos, va cuceri instant pe cel care se va bucura de gustul lui.
COMENTARII