Tarte / Cheesecake

CHEESECAKE CU RICOTTA SI PUDRA DE ROSCOVE

Pentru deliciul de la sfarsit de saptamana, este perfecta aceasta reteta de cheesecake cu ricotta si pudra de roscove!

Abia asteptam sa-mi fac un pic de timp liber sa incerc din „noutatile” pe care le-am primit.Si am hotarat ca prima incercare va fi un cheesecake cu ricotta si cu un topping delicios cu pudra de roscove.

Si-apoi nu puteam lipsi de la „Dulce Romanie”,provocarea lunii martie,care poposeste intr-o casuta minunata plina de Arome si culori.

Ingrediente:

Baza:

  • 300 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 1 lingura de miere

Crema:

  • 500 g ricotta
  • 1 cutie (397 g) lapte  condensat indulcit
  • 10 g gelatina
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Topping:

  • 3 linguri faina (pudra) de roscove
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml lapte

Mod de preparare cheesecake cu ricotta si pudra de roscove

Intr-un bol faramitam biscuitii  cu mana(sau daca va e mai comod ii macinati la robot),adaugam untul topit si lingura de miere.Amestecam bine,punem compozitia intr-o forma cu inel detasabil si o presam cu ajutorul unui pahar,apoi punem la rece cat timp pregatim crema.

Intai punem gelatina la hidratat in apa rece timp de 10 minute. Omogenizam bine ricotta cu laptele condensat,apoi incorporam smantana pentru frisca mixata cu 2 linguri de zahar pudra.Gelatina o scurgem de apa si o topim pe foc mic cu atentie(sa nu fiarba) sau la microunde impreuna cu 2-3 linguri de apa,apoi o adaugam la crema.Turnam compozitia  obtinuta peste baza si punem forma din nou la rece.

Preparam si topping-ul: intr-o craticioara amestecam faina de roscove,amidonul,zaharul pudra si incorporam laptele rece.Punem la foc mic si fierbem pana ce compozitia  se ingroasa.O lasam  sa se raceasca iar dupa aceea o punem deasupra cremei.

Dupa ce a stat cateva ore(3-4 de preferat) la rece putem portiona si servi.Nu am cuvinte sa descriu cat de delicios a fost,pofta buna!